پژوهشی کاربردی
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
علی محمد صفانیا؛ مریم فربد؛ محمد رضا برومند؛ سید صلاح الدین نقشبندی؛ محسن باقریان فرح آبادی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی و مدلسازی عوامل موثر بر توسعه اشتغال فارغالتحصیلان علوم ورزشی و ارائه آن به صورت یک چارچوب مفهومی بود.
روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل اساتید، فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی و صاحبنظران مرتبط با اشتغال در ورزش بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدلسازی در نرمافزار ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی و مدلسازی عوامل موثر بر توسعه اشتغال فارغالتحصیلان علوم ورزشی و ارائه آن به صورت یک چارچوب مفهومی بود.
روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل اساتید، فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی و صاحبنظران مرتبط با اشتغال در ورزش بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدلسازی در نرمافزار smart pls برآورد، و با روش قضاوتی نمونهگیری انتخاب شد (167 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از مرحله کیفی نظامند بود. روایی ابزار از نظر متخصصان (روایی محتوایی) و شاخصهای برازش مدل (پایایی و روایی سازه) مورد بررسی و تایید قرارگرفت.
یافتهها: سطوح مدل به صورت توالی سطح محیطی و اکوسیستمی شامل دو منظر رویکردهای آموزشی و روندهای بازار(نقش پیشایندی و زمینه ای) به سطح ساختاری و سیستمی شامل سه منظر قابلیتهای علوم ورزشی، ظرفیتهای ورزش و چالشهای اشتغال (نقش فرآیندی) و سپس به سوی سطح کارکردی و توسعهای شامل راهبردهای اشتغال و پیامدها (نقش پیامدی)است.
ازمنظر چند سطحی بودن نیز عوامل کلان و خرد و عوامل فردی _سازمانی _ نهادی شناسایی شدند براساس نتایج تحلیل عاملی و مدلهای اندازهگیری، ابعاد متغیرهای مدل به طور معنیداری تبیین کننده بودند. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که روابط بین متغیرهای مدل معنیدار است. شاخصهای برازش نیز در سطح مطلوبی مورد تایید قرار گرفتند.
نتیجهگیری: براساس مدل پژوهش میتوان گفت که اشتغال فارغالتحصیلان فرآیندی سیستماتیک و چندسطحی است
پژوهش های بنیادی
مدیریت منابع انسانی در ورزش شامل کارکنان حقوق بگیر، نیروهای داوطلب و مشتریان
سهیلا توحیدی؛ مهرداد محرم زاده؛ مسعود ایمانزاده؛ سیمین اسگندری دستگیری
چکیده
هدف: ورزش یک پدیده اجتماعی وسیع و جهانی است که در زندگی جوانان و بزرگسالان ریشه دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی اجتماعی برتوسعه ورزش همگانی بانوان استان اردبیل با نقش میانجی نشاط اجتماعی می باشد.
روش شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی، از نظر ماهیت و محتوایی از نوع توصیفی – تحلیلی، از حیث گردآوری داده ...
بیشتر
هدف: ورزش یک پدیده اجتماعی وسیع و جهانی است که در زندگی جوانان و بزرگسالان ریشه دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی اجتماعی برتوسعه ورزش همگانی بانوان استان اردبیل با نقش میانجی نشاط اجتماعی می باشد.
روش شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی، از نظر ماهیت و محتوایی از نوع توصیفی – تحلیلی، از حیث گردآوری داده ها میدانی بود. جامعه پژوهش مشتریان بانوان باشگاههای ورزشی استان اردبیل و نیز بانوان فعال در پارک ها و ورزش های صبحگاهی و اماکن رو باز (حدودا بیش از 1000نفر) بودند. تعداد نمونه به روش تصادفی طبقه ای 450 نفر انتخاب شد. پایایی توسعه ورزش همگانی آفرینش (1386)، 87/؛ نشاط اجتماعی تمیزیفر و عزیزیمهر (1396)، 90/؛ بازاریابی اجتماعی صابری و همکاران (1397) 84/؛ بدست آمد و 442 پرسشنامه بصورت کامل گردآوری شده بود که 430 مورد از آنها کامل بودند و با نرم افزار pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد بازاریابی اجتماعی با ضریب 0/56 درصد اثر مثبت و معنی داری (12/63) بر توسعه ورزش همگانی، بازاریابی اجتماعی با ضریب 0/78 درصد اثر مثبت و معنی داری (36/12) بر نشاط اجتماعی، متغیر میانجی نشاط اجتماعی با ضریب 0/35 درصد اثر مثبت و معنی داری (7/61) بر توسعه ورزش همگانی دارد.
نتیجه گیری: توسعة ورزش همگانی بانوان در بین افراد به عنوان جزئی از فرهنگ، نیازمند انجام برنامه ریزی های بلندمدت است و داشتن برنامه ای مدون با رویکرد بازاریابی لازم است تا بتوان به هدف مورد نظر رسید.
مقاله مستقل
ناصر بای؛ فاطمه مظلوم کسرینه
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر مهارت مربیگری مدیران بر رفتار جستجوی بازخورد معلمان تربیتبدنی با نقش میانجی اعتماد عاطفی بود.
روش شناسی: جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیتبدنی استان گلستان (655 معلم) بود که برحسب فرمول کوکران، 243 نفر بهشیوه انتخاب تصادفی خوشهای بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر، مطالعه اثر مهارت مربیگری مدیران بر رفتار جستجوی بازخورد معلمان تربیتبدنی با نقش میانجی اعتماد عاطفی بود.
روش شناسی: جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیتبدنی استان گلستان (655 معلم) بود که برحسب فرمول کوکران، 243 نفر بهشیوه انتخاب تصادفی خوشهای بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای تحقیق، از پرسشنامههای مهارت مربیگری مدیران پارک و همکاران (2008)، اعتماد عاطفی مکآلیستر (1995) و رفتار جستجوی بازخورد ماس و همکاران (2003) استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل دادهها از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد مهارت مربیگری مدیران اثری مثبت و معنیدار بر رفتار جستجوی بازخورد دارد (317/0=β، 048/4=t). دیگر یافته تحقیق نشان داد مهارت مربیگری مدیران اثر معنیداری بر اعتماد عاطفی معلمان تربیتبدنی دارد (830/0=β، 568/35=t). بخش دیگری از نتایج پژوهش نشان داد اثر اعتماد عاطفی بر رفتار جستجوی بازخورد، مثبت و معنیدار است (589/0=β، 889/8=t). در نهایت نتایج نشان داد اثر مهارت مربیگری مدیران بر رفتار جستجوی بازخورد معلمان تربیتبدنی با نقش میانجی اعتماد عاطفی معنیداری نمیباشد (018/0=β، 063/1=t).
نتیجهگیری: با توجه بهنتایج تحقیق میتوان چنین نتیجهگیری کرد مهارت مربیگری مدیران بهصورت جداگانه اثری مثبت بر رفتار جستجوی بازخورد و اعتماد عاطفی معلمان تربیتبدنی دارد؛ اما اثر مهارت مربیگری مدیران بر رفتار جستجوی بازخورد معلمان تربیتبدنی با نقش میانجی اعتماد عاطفی معنیدار نمیباشد.