طرح پژوهشی
مدیریت منابع انسانی پایدار و مسئولیت پذیر در ورزش
محمد کشتی دار؛ نازنین راسخ؛ حمید قاسمی؛ مسعود دارابی؛ حمیدرضا مقصودی ایمن
چکیده
بررسی نظام پاسخگویی در ادارات تربیتبدنی و مراکز آموزش عالی و طراحی مدل مدیریت بهرهوری مبتنی بر پاسخگویی هدف اصلی تحقیق حاضر بود. این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و بر مبنای راهبرد، یک تحقیق ترکیبی (کیفی – کمی) است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، صاحبنظران اجرایی و علمی اداره تربیتبدنی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و در بخش کمی ...
بیشتر
بررسی نظام پاسخگویی در ادارات تربیتبدنی و مراکز آموزش عالی و طراحی مدل مدیریت بهرهوری مبتنی بر پاسخگویی هدف اصلی تحقیق حاضر بود. این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و بر مبنای راهبرد، یک تحقیق ترکیبی (کیفی – کمی) است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، صاحبنظران اجرایی و علمی اداره تربیتبدنی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و در بخش کمی رؤسا و معاونین اداره کل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویی و کلیه رؤسا (86 نفر) و معاونین و کارشناسان ارشد ادارات تربیتبدنی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی (31 استان) بودند .در بخش کیفی تجزیهوتحلیل به روش تئوری زمینهای (نظریه داده بنیاد) سیستماتیک (الگوی پارادایمی استراوس و کوربین-1985) و در بخش کمی، پس از تدوین پرسشنامه محقق ساخته از یافتههای بخش کیفی و پس از تایید روایی سازه مبتنی بر تحلیل عامل تائیدی؛ به برازش مدل کمی استخراجشده مبتنی بر مدل یابی معادله ساختاری و با استفاده از نرمافزار اسمارت PLS انجام شد.یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از شناسایی عوامل علی، عوامل زمینهای، عوامل مداخلهگر، راهبردها و پیامدهای مرتبط با مدل بهرهوری مبتنی بر نظام پاسخگویی بود.
نتیجه گیری: سازماندهی مجدد نظام اداری ادارت تربیتبدنی و مراکز آموزش عالی، توسعه پاسخگویی فردی و سازمانی، آموزش نیروی انسانی و شایستهسالاری در ادارت، توسعه فرهنگ پاسخگویی در سازمان و توجه به زیرساختها و جنبههای مالی از جمله پیشنهادهای کاربردی تحقیق به شمار میرود.
طرح پژوهشی
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
محمدامین صیادی؛ نگین احمدی
چکیده
هدف: هدف از این تحقیق شناسایی و تحلیل مهمترین شاخصها و راهکارهای توانمندساز آموزشی در هیئتهای ورزشی استان آذربایجانغربی بود.
روششناسی: روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و به روش کیفی براساس رویکرد تحلیل تماتیک انجام شد و به لحاظ هدف، کاربردی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه رؤسا، نواب رؤسا، دبیران و مسـئولین کمیته آموزش در هیئتهای ...
بیشتر
هدف: هدف از این تحقیق شناسایی و تحلیل مهمترین شاخصها و راهکارهای توانمندساز آموزشی در هیئتهای ورزشی استان آذربایجانغربی بود.
روششناسی: روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و به روش کیفی براساس رویکرد تحلیل تماتیک انجام شد و به لحاظ هدف، کاربردی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه رؤسا، نواب رؤسا، دبیران و مسـئولین کمیته آموزش در هیئتهای ورزشی استان آذربایجانغربی به تعداد 215 نفر بودند. نمونهگیری به روش گلولهبرفی با شیوه اشباع نظری بود و کلاً 18 مصاحبه قابل تأمل و مفید انجام گرفت. ابزار مورد استفاده نیز مصاحبه عمیق نیمهساختاریافته بود. برای بررسی روایی تحقیق از روش اعتباریابی پاسخدهنده استفاده شد. بعد از مطابقت مضمونهای اصلی و فرعی با الگوی مفهومی بهدست آمده از پیشینه و چارچوب مفهومی تحقیق، برای بررسی پایایی تحقیق نیز سازگاری درونی نتایج تحقیق با دادههای گردآوری شده توسط افراد گروه کانون مرکزی تأیید شد. در نهایت الگوی تماتیک نهایی تحقیق با بررسی و اظهار نظر افراد گروه کانون مرکزی تحقیق ارائه شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مهمترین متغیرهای پیشبین تحقیق در قالب سه حوزه توانمندسازی تخصصی، ساختاری و روانشناختی و شامل شاخصهای امکانات، دانش، مهارت، ویژگی شخصیتی-نگرشی و اخلاق حرفهای بودند.
نتیجهگیری: برای رسیدن به توسعه کیفی عملکرد و خدمات مطلوب در هیأتهای ورزشی استان آذربایجانغربی، باید به طور مؤثری زمینه اجرای راهکارهای علمی و عملی تحقیق حاضر برای توانمندسازی آموزشی اقدام شود.
پژوهشی کاربردی
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
مژده نجفی نلیوان؛ رقیه سرلاب؛ محسن بهنام
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط تئوری خودمختاری با مشارکت و کمالگرایی با نقش تعدیلگری خلاقیت در ورزشکاران شهر ارومیه میباشد.
روششناسی: پژوهش حاضر کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بود که بصورت میدانی انجام شد. جامعه آماری ورزشکاران والیبال شهر ارومیه بودند که در سال 1401 برابر با 1216 نفر بودند. نمونه آماری با کمک جدول مورگان ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط تئوری خودمختاری با مشارکت و کمالگرایی با نقش تعدیلگری خلاقیت در ورزشکاران شهر ارومیه میباشد.
روششناسی: پژوهش حاضر کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بود که بصورت میدانی انجام شد. جامعه آماری ورزشکاران والیبال شهر ارومیه بودند که در سال 1401 برابر با 1216 نفر بودند. نمونه آماری با کمک جدول مورگان به تعداد 293 نفر به روش تصادفی خوشهای چندمرحله ای انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامههای کمالگرایی (گاتوالز و دان، 2009)، خلاقیت (دی لیلو و هوتون، 2008)، مشارکت (لانسدال، هاج و جکسون، 2007)، خودمختاری (تأمین نیازهای بنیادی) (لانسدال و هاج، 2011) و عدم تأمین نیازهای بنیادی در ورزش (بارتولومیو و همکاران، 2011) بودند. پایایی پرسشنامهها با آلفای کرونباخ به ترتیب 75/0، 79/0، 76/0، 98/0، 79/0 برآورد شدند. تجزیه و تحلیل دادهها با روش مدلسازی معادلات ساختاری با نرم-افزارهای SPSSV25 و Smart-PLS.3.2.8 انجام شد.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که بین تأمین نیاز و عدم تامین نیاز با مشارکت و کمالگرایی در ورزشکاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین خلاقیت و مشارکت در ورزشکاران رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد ولی بین خلاقیت و کمالگرایی رابطه معنیداری وجود ندارد. همچنین خلاقیت در رابطه بین تأمین نیاز و عدم تأمین نیاز با مشارکت در ورزش نقش تعدیلگری ایفا میکند ولی در رابطه بین تأمین نیاز و عدم تأمین نیاز با کمالگرایی در ورزش نقش تعدیلگری ایفا نمیکند.
نتیجهگیری: با توجه و تأمین نیازهای بنیادی و همچنین فراهم کردن شرایط جهت شکوفایی خلاقیت والیبالیستها، میتوان میزان کمالگرایی و مشارکت ورزشی آنها را بهبود ساخت.
گزارش تحقیقاتی
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
فاطمه ربیعی؛ محمد صادق افروزه؛ حمید رضا صفری جعفرلو
چکیده
هدف: امروزه حضور داوطلبان در ورزش توانسته فواید بیشمار فرهنگی و اقتصادی را نصیب این بخش نماید؛ هدف این تحقیق بررسی رابطه نوستالژی با حضور بیشتر داوطلبان در رویدادهای ورزشی میباشد.
روش شناسی: این تحقیق از نظر هدف کاربردی است که به روش میدانی انجام گرفتهاست. جامعه متشکل از تمامی داوطلبان در رویدادهای ورزشی است که با استفاده از جدول ...
بیشتر
هدف: امروزه حضور داوطلبان در ورزش توانسته فواید بیشمار فرهنگی و اقتصادی را نصیب این بخش نماید؛ هدف این تحقیق بررسی رابطه نوستالژی با حضور بیشتر داوطلبان در رویدادهای ورزشی میباشد.
روش شناسی: این تحقیق از نظر هدف کاربردی است که به روش میدانی انجام گرفتهاست. جامعه متشکل از تمامی داوطلبان در رویدادهای ورزشی است که با استفاده از جدول مورگان 312 نفر بهصورت نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار PLS3 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل پرسشنامههای نوستالژی هیتای چو (2014)، تعلقاجتماعی بیدل و محمودزاده (2011) و رفاهذهنی برهانی و هادیزادهمقدم (2015) بود که روایی همگرا و واگرای آن توسط نرمافزار تایید شد؛ همچنین پایایی ترکیبی آن مورد تایید قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که رابطه معنیداری بین نوستالژی با تعلق اجتماعی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 543/9؛ ضریب مسیر 572/0 وجود دارد. رابطه معنیداری نیز بین نوستالژی با رفاهذهنی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 558/5، ضریب مسیر 386/0 بدست آمد. رابطه تعلق اجتماعی با رفاه ذهنی با توجه به آماره معناداری t-value برابر 843/5، ضریب مسیر برابر 386/0 تائید شد. همچنین تعلق اجتماعی میانجی مناسبی در رابطه نوستالژی با رفاهذهنی میباشد.
نتیجهگیری: رضایت کلی داوطلبان تأثیر مثبتی بر قصد داوطلبانه آینده، انتشار کلمات مثبت در مورد داوطلبی رویدادهای ورزشی به دیگران دارد. در نتیجه، پیشنهاد میگردد مدیران رویدادهای ورزشی یک محیط کاری بهینه طراحی کنند که بتواند نیازهای روانی داوطلبان را برآورده کند و شیوههای مدیریت داوطلبانه را برای افزایش پایداری رویدادهای بزرگ بهبود بخشد.
پژوهشی کاربردی
مدیریت منابع انسانی پایدار و مسئولیت پذیر در ورزش
فاطمه عبدی؛ حوریه دهقانپوری؛ مجتبی رجبی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر ویژگیهای مثبت شخصیتی بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی شهرستان ساری با نقش تعدیلگر شخصیت فعال بود.
روششناسی: روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوۀ جمعآوری دادهها توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه معلمان تربیت بدنی مدارس دولتی شهرستان ساری در سال تحصیلی 1402-1401 بودند (202 نفر). ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر ویژگیهای مثبت شخصیتی بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی شهرستان ساری با نقش تعدیلگر شخصیت فعال بود.
روششناسی: روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوۀ جمعآوری دادهها توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه معلمان تربیت بدنی مدارس دولتی شهرستان ساری در سال تحصیلی 1402-1401 بودند (202 نفر). روش نمونهگیری، در دسترس بود. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامههای استاندارد شخصیت فعال بیل و همکاران (2019)، خودرهبری هاتون و نک (2002)، امیدواری اسنایدر و همکاران (1996) و خوشبینی شایر و کارور (1985) بود. پایایی پرسشنامهها با آلفای کرونباخ بررسی و تأیید شد. روایی پرسشنامهها با نظرات 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و دبیران تربیت بدنی مورد تأیید قرار گرفت. تجزیهوتحلیل دادهها به روش مدلسازی معادلات ساختاری در نرمافزار پیالاس انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که امیدواری بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی تأثیر مثبت و معناداری دارد. خوشبینی بر خود رهبری معلمان تربیت بدنی تأثیر معناداری ندارد. شخصیت فعال نقش تعدیلگر در رابطه بین امیدواری با خود رهبری معلمان تربیت بدنی دارد. همچنین شخصیت فعال نقش تعدیلگر در رابطه بین خوشبینی با خودرهبری معلمان تربیت بدنی ندارد.
نتیجهگیری: بنابراین میتوان اظهار کرد که توجه به ویژگیهای شخصیتی معلمان تربیت بدنی میتواند در خودرهبری آنها در فعالیتهای آموزشی و تربیتی مدرسه اثرگذار باشد.
پژوهشی کاربردی
فناوریهای نوین و شبکههای اجتماعی و توسعه منابع انسانی در ورزش
معصومه مجیدی پرست؛ حسین خردمندیان؛ علی اصغری صارم؛ محمد جلیلوند
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر اولویتبندی استراتژیهای تامین و نگهداشت نیروی انسانی در مراحل مختلف چرخه عمر در استارتآپهای ورزشی ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از نوع تفسیری، کاربردی و کمی بود که به شکل پیمایشی انجام شد. مشارکتکنندگان پژوهش اساتید دانشگاهی مدیریت ورزشی، مدیریت منابع انسانی و مدیران استارتآپهای ورزشی بودند که 16 ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر اولویتبندی استراتژیهای تامین و نگهداشت نیروی انسانی در مراحل مختلف چرخه عمر در استارتآپهای ورزشی ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از نوع تفسیری، کاربردی و کمی بود که به شکل پیمایشی انجام شد. مشارکتکنندگان پژوهش اساتید دانشگاهی مدیریت ورزشی، مدیریت منابع انسانی و مدیران استارتآپهای ورزشی بودند که 16 نفر از آنان بهصورت هدفمند و در درسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه بستهپاسخ و جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار اکسپرچویس و روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد.
یافتهها: در بخش مربوط به تامین منابع انسانی، به غیر از مرحله بلوغ تجارت و خروج که استراتژیهای درونسازمانی از اولویت بالاتری برخوردار بودند، در مابقی مراحل چرخه عمر استارتاپها، استراتژیهای برونسازمانی در اولویت بالاتری قرار دارند. همچنین اولویتبندی استراتژیهای نگهداشت منابع انسانی نشان داد که هیچیک از سه دسته استراتژیها نسبت به دیگری از اولویت بالاتری برخوردار نیست و در تمام مراحل چرخه عمر نسبت به شرایط حاکم بر استارتاپها، میتوان از هر سه دسته استراتژی مالی، آموزشی و عدالتمحوری به طور یکسان استفاده کرد. در این پژوهش همچنین استراتژیهای درون و برونسازمانی تامین و استراتژیهای مالی، آموزشی و عدالتمحوری نگهداشت منابع انسانی به طور جداگانه اولویتبندی شدند.
نتیجهگیری: در مراحل مختلف چرخه عمر استارتاپهای ورزشی در زمینه تامین و نگهداشت منابع انسانی باید استراتژی متناسب با شرایط حاکم بر سازمان را اتخاذ کرد.
پژوهشی کاربردی
مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
فرزانه مظلومی سوینی؛ جواد شهلائی باقری؛ غلامرضا شعبانی بهار؛ فرزاد غفوری
چکیده
هدف: هدف از انجام این پژوهش شناسایی منافع نهادینهسازی تفکر استراتژیک در فدراسیونهای ورزشی بوده است.
روششناسی: پژوهش حاضر از مطالعات کیفیِ اکتشافی بوده که با استفاده از تحلیل مضمون انجام گرفته است. جامعة آماری پژوهش، خبرگان مدیریت ورزشی با تجربة آشنایی با مبانی مدیریت و تفکر استراتژیک بودند که متناسب با ماهیت پژوهش تعداد 16 نفر ...
بیشتر
هدف: هدف از انجام این پژوهش شناسایی منافع نهادینهسازی تفکر استراتژیک در فدراسیونهای ورزشی بوده است.
روششناسی: پژوهش حاضر از مطالعات کیفیِ اکتشافی بوده که با استفاده از تحلیل مضمون انجام گرفته است. جامعة آماری پژوهش، خبرگان مدیریت ورزشی با تجربة آشنایی با مبانی مدیریت و تفکر استراتژیک بودند که متناسب با ماهیت پژوهش تعداد 16 نفر به عنوان مشارکتکننده به صورت گلوله برفی تا دستیابی به اشباع نظری، مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری دادهها شامل یک مصاحبه نیمه ساختارمند بود. از روش توافق درون موضوعی جهت اطمینان از پایایی مصاحبهها استفاده شد. همچنین از معیار اعتمادپذیری یا قابلیت اعتماد که در برگیرندهی چهار معیار جداگانه اما به هم مرتبط میباشد و عبارتند از: معیارهای باورپذیری، اطمینانپذیری، انتقالپذیری و تأییدپذیری، جهت ارجاع به ارزیابی کیفیت نتایج کیفی استفاده شد.
یافتهها: تحلیل مضمون با استفاده از مدل شش مرحلهای برون و کلارک (2006) منجر به استخراج 168 کد، 12 مضمونِ فرعی و چهار مضمونِ اصلی شد. تحلیل دادهها نشان داد که منافع نهادینهسازی تفکر استراتژیک در فدراسیونهای ورزشی شامل "توسعهی ورزش"، "توسعهی اقتصادی"، "تعالی سازمانی" و "مواجهه با بحران" بودند.
نتیجهگیری: با توجه به منافع ویژهای که نهادینهسازی تفکر استراتژیک برای فدراسیونهای ورزشی به همراه دارد، تمرکز متولیان مدیریت ورزش بر توسعه و تقویت تفکر استراتژیک در بدنة فدراسیونها و مدیران ورزشی میتواند منشأ تحولات قابل توجهی در عرصة ورزش باشد.