پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
طهماسب شیروانی
چکیده
هدف: هدف از تحقیق حاضر تدوین الگوی اشتیاق شغلی کارکنان ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
روششناسی: روش تحقیق از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از تکنیک نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل اعضاء هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان آشنا با مدیریت منابع انسانی بودند. برای نمونهگیری از روش ...
بیشتر
هدف: هدف از تحقیق حاضر تدوین الگوی اشتیاق شغلی کارکنان ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
روششناسی: روش تحقیق از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از تکنیک نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل اعضاء هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان آشنا با مدیریت منابع انسانی بودند. برای نمونهگیری از روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی استفاده شد. برای جمعآوری دادهها از مصاحبههای نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای تاٌیید پایایی از روش بازآزمون و کدگذاری مجدد توسط محققین دیگر استفاده شد و پایایی میزان 88 درصد بدست آمد.
یافتهها: نتایج نشان داد در فرایند کدگذاری باز در مجموع تعداد 140 کد اولیه غیرتکراری ایجاد شد. این کدها بر اساس مشابهت موضوعی در قالب 16 مفهوم قرار گرفتند. سپس این مفاهیم در قالب الگوی پارادایمی مقوله قرار گرفت. این مفاهیم عبارتند از: شرایط علی (عوامل فردی، عوامل سازمانی)؛ شرایط زمینهای (عوامل شغلی)؛ عوامل مداخلهگر (شرایط محیطی و عوامل محدود کننده)؛ مقوله محوری (اشتیاق کاری، اشتیاق ذهنی، اشتیاق حمایتی و اشتیاق ارزشی) راهبردها (توانمندسازی و آموزش کارکنان، بهبود کیفیت زندگی کاری، توجه به سلامت و عدالت سازمانی و ارتقاء روابط کارکنان و مدیران) و پیامدها (توسعه فردی، توسعه سازمانی و توسعه فرا سازمانی).
نتیجهگیری: در صورتیکه سازمان به عوامل مؤثر و راهبردهای ارائه شده در الگوی تحقیق به اشتیاق شغلی کارکنان توجه داشته باشد، سازمانی خواهد بود که ماندگاری منابع انسانی در آن مشهود و دارای کارکنانی متعهد، وفادار و با عملکرد شغلی بهتر خواهد بود.
رسول نظری؛ نوشآفرین علی پناهیان
چکیده
هدف: هدف این پژوهش ارائه مدل اثربخشی سرمایه انسانی با توجه به تفویض اختیار و توانمندسازی کارکنان سازمانهای ورزشی بود. پژوهش از نوع توصیفی و به روش همبستگی انجام شد. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش به کلیه سرمایه های انسانی سازمانهای ورزشی استان اصفهان با حجم جامعه آماری ۴۵۰ نفر بود. بر اساس فرمول کوهن(2000) حجم نمونه207 نفر در نظر گرفته ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش ارائه مدل اثربخشی سرمایه انسانی با توجه به تفویض اختیار و توانمندسازی کارکنان سازمانهای ورزشی بود. پژوهش از نوع توصیفی و به روش همبستگی انجام شد. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش به کلیه سرمایه های انسانی سازمانهای ورزشی استان اصفهان با حجم جامعه آماری ۴۵۰ نفر بود. بر اساس فرمول کوهن(2000) حجم نمونه207 نفر در نظر گرفته که به صورت تصادفی طبقه ای از بین جامعه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های اصول تفویض اختیار مؤثر جامعه صنعتی(۱۹۹۶)، توانمندسازی کارکنان اسپریتزر(۱۹۹۵) و اثربخشی سازمانی هسو(۲۰۰۲) با پایایی (96/0, 84/0, 86/0=α)استفاده شد، همچنین روایی صوری و محتوایی پرسشنامه مورد تائید متخصصان قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها آمار توصیفی، استنباطی و مدل معادلات ساختاری در نظر گرفته شد.یافته ها: تحلیل مسیر ارائه الگو رابطه بین تفویض اختیار با توانمندسازی و ارتقای اثربخشی سرمایه انسانی سازمانهای ورزشی حاکی از مناسب بودن مدل است. ضمن بر اساس مدل رگرسیونی ارتباط بین تفویض اختیار و مؤلفه های مؤثر بودن، حق انتخاب و تصمیم گیری؛ همچنین ارتباط بین توانمندسازی و مؤلفه تصمیم گیری معنادار می باشد. نتیجه گیری: به طور کلی می توان عنوان نمود مدیران ارشد سازمانهای ورزشی با دادن حق انتخاب های به جا و فراهم سازی شرایط مناسب در فرصت های مختلف تصمیم گیری، احساس مؤثر بودن و اعتماد به نفس را در کارکنان افزایش دهند.