مدیریت منابع انسانی در ورزش شامل کارکنان حقوق بگیر، نیروهای داوطلب و مشتریان
محسن وحدانی؛ امیرحسین لباف
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی چالشهای داوطلبان در شانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه-های ایران به میزبانی دانشگاه اصفهان بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل داوطلبان و مدیران برگزاری رویداد بودند. روش نمونهگیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری بود که در نهایت پانزده نفر از ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی چالشهای داوطلبان در شانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه-های ایران به میزبانی دانشگاه اصفهان بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل داوطلبان و مدیران برگزاری رویداد بودند. روش نمونهگیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری بود که در نهایت پانزده نفر از داوطلبان و پنج نفر از مدیران برگزاری در مصاحبهها شرکت کردند. ابزار گردآوری دادهها، مصاحبه نیمهساختاریافته بود. زمان هر مصاحبه بین 20 تا 30 دقیقه به طول انجامید. به منظور تحلیل دادهها از الگوی شش مرحلهای مرحلهای براون و کلارک استفاده شد. برای اعتبارسنجی تحقیق از راهبردهای توصیف غنی، ملاحظات اخلاقی، بررسی همتایان، دوستان منتقد و همسوسازی استفاده شد.
یافتهها: چالشهای مدیریتی شامل 1- مدیریت زمان و برنامهریزی 2- سازماندهی داوطلبان 3- ارتباطات و هماهنگی تیمی و 4- حقوقی و قراردادی بود. چالشهای پشتیبانی و توانمندسازی شامل 1- تأمین تجهیزات و منابع مالی 2- پشتیبانی و مراقبتهای جسمانی 3- آموزش و توانمندسازی و 4- امنیت و ایمنی بود. چالشهای عاطفی و انگیزشی شامل 1- انگیزش و رضایت داوطلبان و 2- چالشهای روانی - عاطفی بود. در نهایت چالشهای اجتماعی و فرهنگی شامل 1- تعارضات و مشکلات بین فردی و 2- چالشهای فرهنگی بود.
نتیجهگیری: فرایند آمادهسازی و توانمندسازی داوطلبان در رویداد ورزشی باید با برنامهریزی دقیق و برگزاری دورههای آموزشی مناسب صورت پذیرد. علاوه بر آن پشتیبانی مناسب از داوطلبان، توانمندسازی تخصصی آنها در ابعاد مختلف و ارضای نیازهای اساسی (استقلال، رابطه و شایستگی) میتواند تا حدود زیادی چالشهای محتمل را برطرف کند.
الهام پیله ور مؤخر؛ مهرزاد حمیدی؛ حبیب هنری؛ محمد خبیری
چکیده
هدف : هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تبیین مدل داوطلبی در ورزش دانش آموزی کشور می باشد. روش شناسی : از آنجایی که هدف پژوهش تعیین روابط علی میان متغیرها می باشد ، پس تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر روش از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق مورد نظر را تمامی ...
بیشتر
هدف : هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تبیین مدل داوطلبی در ورزش دانش آموزی کشور می باشد. روش شناسی : از آنجایی که هدف پژوهش تعیین روابط علی میان متغیرها می باشد ، پس تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر روش از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق مورد نظر را تمامی مدیران تربیت بدنی آموزش و پرورش، کارشناسان ارشد، کارشناس مسئولان تربیت بدنی، اساتید و نخبگان مدیریت ورزشی و همچنین 63 نفر در قالب تشکیل شورای راهبردی دفتر تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش تشکیل می دادند. (389N=n= ) جهت اطمینان از روایی و اعتبار آن از طریق اخذ نظر متخصصان، پایایی پرسشنامه های مدیریت داوطلبی ورزش دانش آموزی و حوزه های بکارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 88/0 و 83/0 برآورد شد. و در اختیار نمونه آماری به حجم 389 نفر قرار داده شد. این داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی مانند آزمون کایزر، مایر و الکین، آزمون کرویت بارتلت، آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، تکنیک چرخش واریماکس، تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار های spss و lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها : بر اساس یافته های تحقیق حاضر، 8 بعد در حوزه مدیریت داوطلبان شناسایی شدو6 حوزه )عامل( به عنوان حوز ه های به کارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی شناسایی شدند .