فناوریهای نوین و شبکههای اجتماعی و توسعه منابع انسانی در ورزش
مریم حسینی عسگرآبادی؛ مسعود دارابی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش شناسایی شاخصهای پایداری هوشمند در سازمانهای ورزشی است که با تمرکز بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی و تحول سازمانی انجام میشود.
روش شناسی: پژوهش حاصر از نوع مطالعات کیفی و با استفاده از روش دادهبنیاد و رویکرد ساختگرای چارمز انجام شد. دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته با مدیران و کارشناسان منابع ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش شناسایی شاخصهای پایداری هوشمند در سازمانهای ورزشی است که با تمرکز بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی و تحول سازمانی انجام میشود.
روش شناسی: پژوهش حاصر از نوع مطالعات کیفی و با استفاده از روش دادهبنیاد و رویکرد ساختگرای چارمز انجام شد. دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته با مدیران و کارشناسان منابع انسانی در ادارات ورزش و جوانان کشور جمعآوری شد و نمونهگیری نظری با روش اشباع نظری (14 نفر) انجام گردید.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که شاخصهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمانهای ورزشی شامل برنامهریزی استراتژیک، جذب و توسعه استعدادها، ارزیابی عملکرد و ایجاد انگیزه برای حفظ منابع انسانی است. تحول سازمانی از طریق ساختار نوآورانه، توانمندسازی کارکنان، مدیریت تغییر و افزایش همکاریهای بینسازمانی حاصل میشود. پایداری هوشمند با تمرکز بر فرهنگ سازمانی پایدار، نوآوری در استراتژیهای پایداری، تأمین منابع و مشارکت در طرحهای اجتماعی تقویت میشود.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق نشان داد که یکپارچگی بین مدیریت استراتژیک منابع انسانی، تحول سازمانی و پایداری هوشمند، موجب ارتقای عملکرد، انعطافپذیری و تابآوری سازمانهای ورزشی میشود. این همافزایی، زمینهساز توسعه پایدار و تحقق اهداف بلندمدت در محیطهای پیچیده و رقابتی است.
مدیریت منابع انسانی پایدار و مسئولیت پذیر در ورزش
بهزاد عزیزی؛ محمود فاضل بخششی؛ مرضیه خلیفه سلطانی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط مدیریت منابع انسانی سبز با پایداری سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان با نقش میانجی فرهنگ سازمانی سبز انجام شده است.
روششناسی: روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان به تعداد ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط مدیریت منابع انسانی سبز با پایداری سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان با نقش میانجی فرهنگ سازمانی سبز انجام شده است.
روششناسی: روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان به تعداد 255 نفر بودند و روش نمونهگیری آماری به صورت کل شمار بود و به همین تعداد پرسشنامه در بین نمونه آماری توزیع گردید، که پس از توزیع پرسشنامهها تعداد 223 پرسشنامه عودت داده شد. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد فرهنگ سازمانی سبز وانگ (2019)، مدیریت منابع انسانی سبز زید و همکاران (2018) و پایداری سازمانی یانگ و همکاران (2019) استفاده شد. میزان روایی صوری و محتوایی با استفاده از نظرات متخصصین مدیریت ورزشی تایید گردید و پایایی کلی پرسشنامهها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. جهت تحلیل دادهها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافتهها: تحلیلهای مدلسازی معادلات ساختاری، برازندگی الگوی پیشنهادی را تایید کرد. نتایج حاکی از اثرات مثبت و مستقیم مدیریت منابع انسانی سبز و فرهنگ سازمانی سبز بر پایداری سازمانی بود. یافته دیگر پژوهش نشان داد که مدیریت منابع انسانی سبز بر فرهنگ سازمانی سبز اثر مثبت و معنیدار دارد؛ همچنین اثر مثبت و غیرمستقیم مدیریت منابع انسانی سبز از طریق نقش واسطهای فرهنگ سازمانی سبز بر پایداری سازمانی نشان داده شد.
نتیجهگیری: توجه به منابع انسانی سبز با تکیه بر فرهنگ سازمانی سبز یکی از روشهای تضمین توسعه پایدار سازمانهای ورزشی است.
رضا سپهوند؛ عبداله ساعدی؛ معصومه مومنی مفرد
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان های ورزشی انجام پذیرفت.روش شناسی: این پژوهش از نظر هدفکاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی ـ پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان و مدیران سازمان های ورزشی استان لرستان تشکیل میدهند که 24 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی انتخاب شدند. ابزارگردآوری ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان های ورزشی انجام پذیرفت.روش شناسی: این پژوهش از نظر هدفکاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی ـ پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان و مدیران سازمان های ورزشی استان لرستان تشکیل میدهند که 24 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است روایی و پایایی با استفاده از روایی محتوا و پایایی بازآزمون مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش قالب مدل تدوین شده مشتمل بر دو بخش است: بخش اول از طریق مطالعه اکتشافی نظر خبرگان 14 عامل اصلی موفقیت مدیریت منابع انسانی سبز شناسایی شدند. در بخش دوم با استفاده رویکرد مدلسازی ساختاری ـ تفسیری، روابط و توالی میان متغیرها در هشت سطح استخراج در نهایت براساس میزان قدرت نفوذ و وابستگی دسته بندی شدند.یافته ها:. یافته ها نشان داد که حمایت محیط پیرامون سازمان و حمایت مدیران و سهام داران همانند سنگ زیر بنای مدل عمل میکنند. این دو عامل به ترتیب دارای بیشترین تأثیر بر دیگر متغیرها بوده، عامل ظهور یا تشدید سایر متغیرها جهت مدیریت منابع انسانی سبز در سازمان می باشند.نتیجه گیری: بینشی که این مدل به مدیران ارائه می کند؛ می تواند به آنها در زمینه استفاده کارآمد و اثربخش منابع طبیعی با بکارگیری شیوه ها و استراتژیهای مدیریت منابع انسانی سبز کمک کند. و باعث افزایش بهرهوری، کاهش هزینه ها و همچنین ایجاد فضای بهتری برای مشارکت افراد در سازمان شود.