مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
مهری پویندهکیا؛ مهرزاد حمیدی؛ ژاله معماری؛ فریبا عسکریان
چکیده
هدف: جهانی شدن و افزایش مهاجرت ورزشکاران به لیگهای مختلف از پدیدهای مهم در ورزش حرفهای هستند که اثرات قابلتوجهی بر توسعه استعدادها دارند. این پژوهش به بررسی آثار جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه بر فرصتهای توسعه استعدادهای بومی میپردازد.
روششناسی: این مطالعه با استفاده از روش کیفی مرور دامنهای بر اساس چارچوب پنج ...
بیشتر
هدف: جهانی شدن و افزایش مهاجرت ورزشکاران به لیگهای مختلف از پدیدهای مهم در ورزش حرفهای هستند که اثرات قابلتوجهی بر توسعه استعدادها دارند. این پژوهش به بررسی آثار جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه بر فرصتهای توسعه استعدادهای بومی میپردازد.
روششناسی: این مطالعه با استفاده از روش کیفی مرور دامنهای بر اساس چارچوب پنج مرحلهای آرکسی و اومالی (2005) انجام شده است. دادههای پژوهش از 16 مقاله علمی و 2 فصل کتاب استخراج گردیده است. این دادهها با استفاده از نرمافزار ATLAS.ti 24 دستهبندی و تحلیل گردید.
یافتهها: جهانی شدن منجر به افزایش مهاجرت ورزشکاران شده و پیامدهای مثبت و منفی را بر کشورهای مبدا و کشورهای مقصد. دارد. مهاجرت ورزشکاران نیز اثراتی بر فرصتهای رشد و توسعه استعدادهای بومی دارد. نهادهای حاکم استراتژیهای حمایتی و برونسپاری را برای حمایت از استعدادهای بومی تدوین کردهاند. استراتژیهای حمایتی شامل الزامات قانونی، اجرای برنامههای رشد و پرورش استعدادها، سرمایهگذاری باشگاهها و آکادمیها، توسعه لیگها، توسعه آکادمیها و برنامههای حمایتی میباشد.
نتیجهگیری: جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه شرایط جدیدی را برای توسعه استعدادهای بومی فراهم کرده است که همزمان فرصتها و چالشهایی به دنبال دارد. سازمانهای ورزشی ملی باید رویکردهای خود را به طور جدی بازنگری کنند و استراتژیهایی همراستا با نیازهای محلی و جهانی را تدوین نمایند که هم از مزایای جهانی شدن بهرهبرداری کرده و هم از معایب آن جلوگیری نمایند. این فرآیند نیازمند همکاریهای بینالمللی، سرمایهگذاری در زیرساختهای بومی و توسعه برنامههای استعدادیابی است.
هادی باقری؛ موسی قوام صفت؛ غلامرضا حاصلی
چکیده
هدف: مهاجرت نخبگان و متخصصان ورزشی به عنوان پدیده ای اجتماعی، اثرات زیانباری بـر فرآیندهای رشد و توسعۀ ورزش بر جای میگذارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر مهاجرت ورزشکاران نخبه ایران است. روششناسی: این پژوهش از نوع آمیخته است که در دو مرحله کیفی و کمّی انجام شده است. در مرحله نخست، گردآوری دادهها از طریق 8 مصاحبۀ ...
بیشتر
هدف: مهاجرت نخبگان و متخصصان ورزشی به عنوان پدیده ای اجتماعی، اثرات زیانباری بـر فرآیندهای رشد و توسعۀ ورزش بر جای میگذارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر مهاجرت ورزشکاران نخبه ایران است. روششناسی: این پژوهش از نوع آمیخته است که در دو مرحله کیفی و کمّی انجام شده است. در مرحله نخست، گردآوری دادهها از طریق 8 مصاحبۀ نیمهساختاریافته و نیز تحلیل محتوای اسناد، مدارک و ادبیات موجود، انجام شد؛ حاصل این مرحله، فهرستی از دلایل مهاجرت ورزشکاران مشتمل بر چهار دسته عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حرفهای بود. در مرحله بعد، برای تعیین اهمیت و وزن هر یک از عوامل، پرسشنامهای مبتنی بر روش تصمیمگیری چندمعیارۀ BWM طراحی و بین 10 تن از ورزشکاران نخبه ملّی توزیع شد که به شیوه قضاوتی انتخاب شدند.یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که عوامل اقتصادی همچون «دسترسی به فرصتهای شغلی بهتر» و «تفاوت وضعیت رفاهی کشورِ مبدأ و مقصد»، مهمترین دلایل مهاجرت ورزشکاران هستند. عوامل حرفهای (مانند دسترسی به امکانات و مربی؛ و بیبرنامگی فدراسیونها)، عوامل سیاسی (مانند ناکارآمدی نظام مدیریت کلان کشور؛ و نفوذ گرایشهای سیاسی در ورزش) و عوامل اجتماعی (مانند جایگاه اجتماعی ورزشکاران؛ و تمایل به زندگی مدرن) در ردههای بعدی قرار دارند.نتیجهگیری: مشکلات مدیریت کلان جامعه و بهویژه حوزه اقتصادی اثر تعیینکنندهای بر تصمیم ورزشکاران به مهاجرت دارد؛ اما، به نظر میرسد با رفع مشکلات حرفهای و مدیریتی ورزش، تا حدود زیادی میتوان دغدغه اقتصادی ورزشکاران را رفع و انگیزه لازم را برای ماندگاری در کشور ایجاد کرد.