مدیریت منابع انسانی در ورزش شامل کارکنان حقوق بگیر، نیروهای داوطلب و مشتریان
امیر اورلی؛ مهدی طالب پور؛ جواد محمدخانی؛ وحید ساعت چیان؛ سعید خیاط مقدم
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توسعه بهرهوری سرمایههای انسانی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی از طریق فعالیتهای ورزشی در کلانشهر مشهد بود.
روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ ماهیت پژوهش در دسته تحقیقات اکتشافی است که اجرای آن با استفاده از روش آمیخته (کیفی-کمی) انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر توسعه بهرهوری سرمایههای انسانی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی از طریق فعالیتهای ورزشی در کلانشهر مشهد بود.
روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ ماهیت پژوهش در دسته تحقیقات اکتشافی است که اجرای آن با استفاده از روش آمیخته (کیفی-کمی) انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل مدیران ورزشی شهرداری کلانشهر مشهد، مدیران سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کلانشهر مشهد، اساتید مدیریت ورزشی و افراد خبره به مفاهیم بهرهوری سرمایههای انسانی بود. در بخش کمی جامعه آماری شامل تمامی کارکنان سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی کلانشهر مشهد بود. روش تجزیه و تحلیل دادهها در بخش کیفی، نظریه داده بنیاد و برای ارائه مدل کمی از مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد عوامل موثر بر توسعه بهرهوری سرمایههای انسانی از طریق فعالیتهای ورزشی شامل 47 کد باز در قالب 9 مفهوم و دو مقوله عوامل حرفهای و عوامل انگیزشی-حمایتی میباشند؛ همچنین یافتههای تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که گویهها و مولفههای شناسایی شده، تببینکننده عوامل موثر بر توسعه بهرهوری سرمایههای انسانی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی از طریق فعالیتهای ورزشی در کلانشهر مشهد است و مدل مفهومی بخش کیفی تایید شد.
نتیجهگیری: بهرهوری منابع انسانی در سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی از طریق فعالیتهای ورزشی منوط به عوامل و مولفههایی زیادی است که پیشنهاد کاربردی این است که در قدم اول به جذب افراد حرفهای در سازمان آتشنشانی اقدام شود و در گام بعدی آموزش ضمن خدمت به طور مستمر توسط برترین مربیان ایران انجام شود.
علیرضا خادم لو؛ مهدی طالب پور؛ محمد کشتی دار؛ وحید ساعت چیان
چکیده
هدف، شناسایی راهبردها و پیامدهای بکارگیری منابع انسانی شایسته در سازمانها و ویژه سازمانهای ورزشی دانشگاه است. روش شناسی: بمنظور تحقق این هدف از روششناسی کیفی و روش تحقیق نظریه داده بنیاد استفاده شد. از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی قرار داشت. جامعه تحقیق شامل نخبگان ورزش دانشگاهی (شامل مدیران و کارشناسان ارشد ورزش دانشگاهی) بود ...
بیشتر
هدف، شناسایی راهبردها و پیامدهای بکارگیری منابع انسانی شایسته در سازمانها و ویژه سازمانهای ورزشی دانشگاه است. روش شناسی: بمنظور تحقق این هدف از روششناسی کیفی و روش تحقیق نظریه داده بنیاد استفاده شد. از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی قرار داشت. جامعه تحقیق شامل نخبگان ورزش دانشگاهی (شامل مدیران و کارشناسان ارشد ورزش دانشگاهی) بود و نمونهگیری آزمودنیها بصورت نظری و گلوله برفی صورت گرفت. ابزار جمعآوری دادهها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و دادههای حاصل از مصاحبهها به روش زمینهای، کدگذاری شده، تجزیه و تحلیل گردید.یافتهها: نتیجه گروهبندی کدها، نشان دهنده 9 مقوله اصلی، 46 مقوله فرعی و 58 مفهوم بود که در قالب مدل پارادایمی شامل: راهبردها (تفکر راهبردی، تحول سازمانی و نوآوری سازمانی) و پیامدها (توسعه فرهنگ سازمان، توسعه سازمانی، بهرهوری، توسعه اجتماعی، مقوله محیطی و پرورش تفکر استراتژیک) در سازمانهای ورزشی دانشگاهها پدیدار شد.نتیجهگیری: با توجه به طیف مخاطبان ورزش دانشگاهی که شامل دانشجویان، کارمندان و اساتید است و همچنین گزینههای غیرورزشی جذاب و جایگزین ورزش دانشگاهی موجود؛ اگر متولیان ورزش دانشگاهها نتوانند با تکیه بر شایستگیهای منابع انسانی و با تحقق راهبردهایی مانند تفکر راهبردی، تحول سازمانی و نوآوری سازمانی زمینه توسعه فرهنگ سازمانی، توسعه سازمانی، بهرهوری، توسعه اجتماعی، پرورش تفکر ایدئولوژیک و توجه به مقولات محیطی را فراهم نمایند، قادر به جلب رضایت جامعه مخاطب خود نخواهد بود.لذا توصیه میشود که مدیران بالادستی ورزش دانشگاهی طرحهای کارشناسی شده را جهت شناسایی و پیادهسازی شایستگیهای لازم برای کارکنان ورزش دانشگاه اجرا و نیروی انسانی را بر اساس شایستگیها، جذب و استخدام نمایند.