مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
مهرداد محرم زاده؛ محمد زارع آبندانسری؛ طیبه یانپی؛ حامد خیرالهی میدانی
چکیده
هدف: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخلفات مالی سبب آسیبرساندن به برند باشگاهها میشود و میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی و نارضایتی هواداران و چالشهای مرتبط با منابع انسانی شود. بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال آن است که چه راهکارهایی سبب بهبود شفافیت و کاهش تخلفات ...
بیشتر
هدف: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخلفات مالی سبب آسیبرساندن به برند باشگاهها میشود و میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی و نارضایتی هواداران و چالشهای مرتبط با منابع انسانی شود. بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال آن است که چه راهکارهایی سبب بهبود شفافیت و کاهش تخلفات مالی مدیران باشگاههای فوتبال لیگ برتر خلیج فارس میشوند.
روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی میباشد و به روش کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. جامعه شرکتکننده در پژوهش شامل: خبرگان مرتبط با موضوع بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمهساختاریافته با پرسشهای باز بود و مراحل تجزیهوتحلیل اطلاعات در نرمافزار مکس کیودیای نسخه 2020 انجام شد. بهمنظور معتبرسازی نهایی پژوهش از معیارهای اعتبار، انتقالپذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری استفاده شد.
یافتهها: باتجزیهوتحلیل اطلاعات؛ شناسایی راهکارهای موثر در کاهش تخلفات مالی مدیران باشگاههای فوتبال لیگ برتر خلیج فارس، شامل: 89 مضمون فرعی در قالب 6 مضمون اصلی: گزارشدهی هوشمند، نظارت قانونی فدراسیون، مشارکت هواداران و رسانهها، توسعه فناوری در مدیریت مالی، اصلاح ساختار مدیریتی باشگاه و پیشگیری از فساد در قراردادها میباشد.
نتیجهگیری: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای فوتبال ایران نیازمند اجرای مجموعهای از اصلاحات ساختاری، مدیریتی و قانونی است؛ که مهمترین آنها شامل بهبود شفافیت مالی و حسابرسی مستقل، اصلاح ساختارهای مدیریتی و تقویت حکمرانی مالی، اجرای قوانین سختگیرانه در تخصیص منابع مالی، مشارکت نهادهای نظارتی بینالمللی و تقویت مکانیزمهای گزارشدهی تخلفات مالی میباشد.
سمیرا فیضی؛ سید محمد حسین رضوی؛ مهرزاد حمیدی
چکیده
هدف: هدف مطالعه حاضر، بررسی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر بلیت فروشی لیگ برتر فوتبال ایران از دیدگاه تماشاگران بود. روششناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه تماشاگران بالای 18 سال در لیگ برتر فوتبال کشور در فصل 95 ـ 94، بودند که حجم نمونه بر اساس روش تحلیل عاملی دو تا ده برابر تعداد گویهها انتخاب شد. ابزار ...
بیشتر
هدف: هدف مطالعه حاضر، بررسی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر بلیت فروشی لیگ برتر فوتبال ایران از دیدگاه تماشاگران بود. روششناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه تماشاگران بالای 18 سال در لیگ برتر فوتبال کشور در فصل 95 ـ 94، بودند که حجم نمونه بر اساس روش تحلیل عاملی دو تا ده برابر تعداد گویهها انتخاب شد. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه محققساختهای بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از اساتید صاحبنظر دانشگاهی تأیید کردند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ و برای اولویتبندی عوامل مؤثر، از آزمون فریدمن استفاده شد. یافتهها: بر این اساس، از نظر تماشاگران، به ترتیب عوامل تسهیلات، جذابیت مسابقه، اقتصادی، مدیریتی، بازاریابی، برنامهریزی، فناوری و فرهنگی ـ اجتماعی، در اولویت اول تا هشتم قرار گرفتند. نتیجهگیری: با مشخص شدن اولویتهای مؤثر بلیت فروشی از دیدگاه تماشاگران، مدیران ورزشی میتوانند با رسیدگی و توجه بیشتر به اهم آنها، بهبود فروش بلیت و افزایش درآمد باشگاهها را تسریع بخشند.
شهرام عبدی؛ مصطفی زنگی آبادی؛ مهدی طالب پور
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش عوامل اثرگذار بر ارزشگذاری بازیکنان (سرمایههای انسانی) لیگ برتر فوتبال ایران بود. روششناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران بودند که مجموعا برابر 418 نفر بود. حجم نمونه مناسب برای پژوهش، بر اساس فرمول نمونهگیری از ...
بیشتر
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش عوامل اثرگذار بر ارزشگذاری بازیکنان (سرمایههای انسانی) لیگ برتر فوتبال ایران بود. روششناسی: روش پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران بودند که مجموعا برابر 418 نفر بود. حجم نمونه مناسب برای پژوهش، بر اساس فرمول نمونهگیری از جامعه محدود و در سطح خطای 5 درصد 200 نفر محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل ویژگیهای جمعیت شناختی از آمار توصیفی و جهت تحلیل استنباطی دادهها از روش رگرسیون چندگانه استفاده شده است. همچنین به منظور محاسبه و پردازش متغیرها از نرمافزار R نسخه 2-1-3 وEVIEWS نسخه 8، استفاده شده است. یافتهها: بر اساس نتایج ضرایب مدل رگرسیون پژوهش، یافتهها بیانگر آن بود که عواملی همچون سن، تعداد بازیهای ملی، تعداد گلهای زده بازیکن، سطح تیم قبلی بازیکن و تعداد حضور در ترکیب ثابت در فصل قبل، بر قیمت بازیکنان به عنوان سرمایه انسانی باشگاهها تاثیر دارد و سایر عوامل از قبیل پست بازی، جوایز و افتخارات فردی و تیمی، وضعیت پا، قد، نسبت گل و دقایق بازی در تعیین قیمت بازیکنان اثر معناداری نداشتند. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش، میتوان نتیجه گرفت جهت ارزشگذاری بازیکنان فوتبال و قیمتگذاری آنها توسط باشگاهها در زمان ثبت قرارداد باید به عواملی همچون سن، تعداد بازیهای ملی، تعداد گلهای زده بازیکن، سطح تیم قبلی بازیکن و تعداد حضور در ترکیب ثابت در فصل قبل توجه ویژهای شود.