مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
فاطمه رضاپور؛ مهرداد محرم زاده؛ نسرین عزیزیان کهن؛ عباس نقی زاده باقی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران سازمانهای ورزشی اجرا شده است.
روش شناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریهپردازی داده بنیاد بود. برای جمعآوری دادهها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام گرفت. مشارکتکنندگان پژوهش، 15 نفر ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران سازمانهای ورزشی اجرا شده است.
روش شناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریهپردازی داده بنیاد بود. برای جمعآوری دادهها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام گرفت. مشارکتکنندگان پژوهش، 15 نفر از اساتید هیات علمی مدیریت ورزشی با سابقه مدیریتی در سازمانهای ورزشی بودند و نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت.
یافته ها: بعد از کدگذاری مرحله به مرحله، تعداد 130 کد نهایی به دست آمد که در 12 مقوله فرعی و 2 مقوله اصلی، شایستگی های مدیران ورزش، فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی قرار گرفتند. نتایج نشان داد با در نظرگرفتن شایستگی های مدیران ورزشی (شایستگیهای مدیریتی، تخصصی، سیاسی، عملکردی، حرفهای، اخلاقی، ارتباطی) و فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی (بسترهای سازمانی لازم،پیشنیازهای لازم، شناسایی و جذب استعدادها، آموزش و پرورش استعدادها، حفظ و نگهداری استعدادها) میتوان الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران ورزشی تدوین کرد.
نتیجه گیری: یافتههای این پژوهش نشان میدهد که از طریق سیستم مدیریت استعداد میتوان مدیران ورزشی دارای شایستگی های مدیریتی را انتخاب و جذب سازمان کرد. نتایج میتواند به بهبود شایستهسالاری مدیران ورزشی و افزایش عملکرد آنها منجر شود.
عابد حقدادی؛ عزت اله شاه منصوری؛ اسفندیار خسروی زاده
چکیده
چکیده هدف: هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین اقدامات مدیریت منابع انسانی و حفظ و نگهداری داوطلبان هیأتهای ورزشی استان مرکزی بود. روششناسی: این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی رؤسا، نایب رؤسا و دبیران هیأتهای ورزشی استان مرکزی (146 نفر) بودند. نمونهگیری به صورت تمام شمار انجام شد. برای گردآوری دادهها از ...
بیشتر
چکیده هدف: هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین اقدامات مدیریت منابع انسانی و حفظ و نگهداری داوطلبان هیأتهای ورزشی استان مرکزی بود. روششناسی: این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی رؤسا، نایب رؤسا و دبیران هیأتهای ورزشی استان مرکزی (146 نفر) بودند. نمونهگیری به صورت تمام شمار انجام شد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. دادهها از طریق رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که بین اقدامات مدیریت منابع انسانی و حفظ و نگهداری داوطلبان هیات های ورزشی استان مرکزی ارتباط آماری معناداری وجود دارد. در این خصوص، واگذاری کار، آشناسازی و آموزش، جذب و همچنین قدردانی و ایجاد انگیزش به ترتیب به میزان 492/0، 269/0، 236/0 و 180/0 توانستند حفظ و نگهداری داوطلبان هیأتهای ورزشی استان مرکزی را پیش بینی نمایند. نتیجهگیری: اقدامات مدیریت منابع انسانی بر حفظ و نگهداری داوطلبان هیات های ورزشی موثر است. بنابراین، پیشنهاد میشود مسولین ذیربط از این اقدامات بویژه واگذاری کار، آشناسازی و آموزش، جذب و قدردانی و ایجاد انگیزش برای حفظ و نگهداری داوطلبان هیاتهای ورزشی استان مرکزی استفاده نمایند.