نوع مقاله : پژوهش های بنیادی

نویسندگان

1 گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحداصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان. ایران.

2 دانشیار مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

3 دانشیار گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

10.22044/shm.2025.15331.2695

چکیده

هدف: حرفه‌ای ایران به عنوان یک زمینه مهم و محوری جهت ارتقاء فرهنگ و ارتباطات کشور، با چالش‌هایی از جمله تبعیض ‌انسانی و فرهنگی روبرو است. این چالش‌ها نه تنها تأثیرگذار بر محیط ورزشگاهی و مدیریت تیم‌ها هستند بلکه بر بازیکنان و هواداران نیز تأثیرگذارند.

روش‌شناسی: در این مطالعه یک برنامه‌ریزی سناریوی چندجانبه برای توسعه سناریوهای آینده مقابله با سبک مدیریت آپارتایدی در باشگاه‌های حرفه‌ای ایران، با استفاده از نقطه‌نظرات ذینفعان در مورد روندها و عدم‌قطعیت‌های حیاتی و برای ایجاد استراتژی‌های اقدام‌محور، شکل گرفت. مشارکت کنندگان مطالعۀ تحلیلی و اکتشافی حاضر شامل 23 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی حرفه‌ای ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری داده‌ها با مصاحبه و پرسشنامه باز صورت گرفت. تحلیل داده‌ها با الگوی شش مرحله‌ای سناریونگاری تلفیقی لیپتزیگ و رولندبرگر، صورت پذیرفت.

یافته‌ها: یافته‌ها و تحلیل 29 عامل اصلی بدست آمده، منجر به تولید دو عدم‌قطعیت کلیدی به نام های "أثیر سیاست‌های دولتی و قوانین حقوقی بر مدیریت ورزشی" و "تأثیر تحریم‌ها و نیازهای مالی بر مدیریت ورزشی" و چهار سناریو گردید. در نهایت استراتژی "انسجام ورزشی: تحقق عدالت و پایداری مالی" به عنوان استراتژی اصلی این مطالعه ارائه گردید.

نتیجه‌گیری: این استراتژی اذعان دارد که این انسجام به تقویت اعتماد بین اعضای جامعه ورزشی، ایجاد حس انصاف و عدالت در دسترسی به فرصت‌های ورزشی، و افزایش پایداری مالی و عملکرد بهتر باشگاه‌ها کمک می‌کند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات