ارزیابی عملکرد و نظام پاداشدهی منابع انسانی در ورزش
محمود شیخ؛ رسول نصیری رضی؛ علی چوری
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف مطالعه نقش ناامنی شغلی در خستگی عاطفی و رفتارهای انحرافی در محیط کار معلمان تربیتبدنی حقالتدریس انجام شد.
روششناسی: این مطالعه کاربردی با بهرهگیری از روش تحقیق پیمایشی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل معلمان تربیتبدنی حقالتدریس زن و مرد شاغل در مدارس ابتدایی و متوسطه استان گلستان بود (227N=). تمامی اعضای ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف مطالعه نقش ناامنی شغلی در خستگی عاطفی و رفتارهای انحرافی در محیط کار معلمان تربیتبدنی حقالتدریس انجام شد.
روششناسی: این مطالعه کاربردی با بهرهگیری از روش تحقیق پیمایشی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل معلمان تربیتبدنی حقالتدریس زن و مرد شاغل در مدارس ابتدایی و متوسطه استان گلستان بود (227N=). تمامی اعضای جامعه آماری به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند و در نهایت 209 پرسشنامه تکمیل شده گردآوری شد. ابزار گردآوری دادههای پژوهش شامل پرسشنامههای ناامنی شغلی (بلوتنبرگ و ریچتر، 2020)، خستگی عاطفی (هیلز، 2014) و رفتارهای انحرافی (توسلئا و همکاران، 2015) بود. روایی پرسشنامهها توسط پنج متخصص مدیریت ورزشی تأیید شد و در یک مطالعه مقدماتی ضرایب آلفای کرونباخ 77/0، 82/0 و 79/0 به ترتیب برای متغیرهای ناامنی شغلی، خستگی عاطفی و رفتارهای انحرافی برآورد شد. دادههای به دست آمده به شکل توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد فراوانی) و استنباطی (معادلات ساختاری) تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد، اثر ناامنی شغلی بر خستگی عاطفی معلمان تربیتبدنی حقالتدریس مثبت و معنیدار است؛ همچنین نتایج مشخص نمود، ناامنی شغلی بر رفتارهای انحرافی در محیط کار معلمان تربیتبدنی حقالتدریس اثر مثبت و معنیداری دارد. در نهایت، اثر مثبت و معنیدار ناامنی شغلی بر رفتارهای انحرافی در محیط کار معلمان تربیتبدنی حقالتدریس با نقش میانجی خستگی عاطفی تأیید گردید.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان چنین نتیجهگیری کرد که نادیده گرفتن امنیت شغلی در معلمان تربیتبدنی میتواند به مرور زمان موجب خستگی عاطفی این معلمان شده و احتمال درگیر شدن آنها در رفتارهای انحرافی را افزایش دهد؛ لذا ایجاد یک محیط حمایتی برای معلمان تربیتبدنی حقالتدریس و تدوین سیاستهایی در خصوص تبدیل وضعیت این معلمان در وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد میگردد.
ارزیابی عملکرد و نظام پاداشدهی منابع انسانی در ورزش
محمد آل طعمه؛ زهراسادات میرزازاده؛ سید مرتضی عظیم زاده؛ مهدی طالب پور
چکیده
مقدمه و هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی ویژگیهای انتخاب منابع انسانی فدراسیون کشتی عراق بود. روش شناسی: از رویکرد کیفی و از روش گراندد تئوری در این پژوهش بهره گرفته شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی مصاحبه های کیفی نیمه ساختار یافته عمیقی با 16 نفر از جامعه پژوهش که شامل کلیه مدیران ستادی وزارت ورزش، هیات رئیسه ...
بیشتر
مقدمه و هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی ویژگیهای انتخاب منابع انسانی فدراسیون کشتی عراق بود. روش شناسی: از رویکرد کیفی و از روش گراندد تئوری در این پژوهش بهره گرفته شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی مصاحبه های کیفی نیمه ساختار یافته عمیقی با 16 نفر از جامعه پژوهش که شامل کلیه مدیران ستادی وزارت ورزش، هیات رئیسه فدراسیون کشتی و اساتید مدیریت ورزشی کشور عراق بودند، تا رسیدن به اشباع نظری و تکرار اطلاعات قبلی صورت پذیرفت.نتایج: یافته های حاصل از کدگذاری محوری نشان داد که در مجموع 58 مضمون در قالب 9 ویژگی توجه کننده به مسائل اجتماعی، توجه کننده به منابع، توجه کننده به زیر ساخت، تبلیغ کننده، همکاری و مشارکت، نوآور و خلاق، آموزش پذیر و علمی، مسئولیت پذیر، پاسخگو، داشتن توانایی فردی؛ از جمله مهمترین ویژگیهای انتخاب منابع انسانی فدراسیون کشتی عراق وجود دارد. نتیجهگیری: در یک نتیجه گیری کلی باید بیان کرد کارشناسان منابع انسانی باید از تفکر انتقادی برخوردار باشند تا بتوانند با بررسی تمام جوانب یک مسئله، درستترین تصمیم را اتخاذ کنند. کارکنان بخش منابع انسانی با اسناد و مدارک زیادی سر و کار دارند و باید تغییرات این اسناد را پیوسته دنبال کنند. به همین خاطر این اطلاعات باید به صورت منظم نگهداری شوند تا همیشه در دسترس باشند. منابع انسانی در طول هفته جلسات متعددی با مدیران و کارجویان برگزار میکنند؛ بنابراین باید برنامه هفتگی منظم و دقیقی داشته باشند.
ارزیابی عملکرد و نظام پاداشدهی منابع انسانی در ورزش
حمیدرضا قزلسفلو؛ علی چورلی
چکیده
هدف: فعالسازی و بهرهوری از سیستمهای اطلاعاتی به عنوان یکی از مهمترین معیارهای رشد و ترقی سازمانهای امروزی تلقی میشود. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد سیستمهای اطلاعات مدیریت (سیستم پشتیبانی تصمیمگیری، سیستم اطلاعات اجرایی، سیستم پردازش عملیاتی و سیستم مدیریت اطلاعات) بر خلاقیت مبتنی بر فناوری (محصول خلاق و پردازش ...
بیشتر
هدف: فعالسازی و بهرهوری از سیستمهای اطلاعاتی به عنوان یکی از مهمترین معیارهای رشد و ترقی سازمانهای امروزی تلقی میشود. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد سیستمهای اطلاعات مدیریت (سیستم پشتیبانی تصمیمگیری، سیستم اطلاعات اجرایی، سیستم پردازش عملیاتی و سیستم مدیریت اطلاعات) بر خلاقیت مبتنی بر فناوری (محصول خلاق و پردازش خلاق) منابع انسانی مجموعههای تفریحی ورزشی میباشد. روششناسی: جامعه آماری شامل 130 نفر از مدیران ستادی و صفی و همچنین پرسنل اجرایی ده مجموعه تفریحی ورزشی بود که به صورت هدفمند و تمامشمار انتخاب شدند. به منظور جمعآوری دادهها، پس از تایید پایایی درونی ابزار پژوهش به روش آلفای کرونباخ (89/0 – 71/0α=)، از نسخه اصلاح شده پرسشنامه سیستم اطلاعاتی ماساده (2013) و پرسشنامه خلاقیت مبتنی بر تکنولوژی الشهر (2015) استفاده گردید. پس از اطمینان نکویی برازش مطلوب الگوی پژوهش، دادهها با استفاده از نرم افزار لیزرل و اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: نتایج آزمون رگرسون چندگانه نشان داد که سیستمهای اطلاعاتی (05/0 ≥ Sigو 68/0 R2=) پیشبینی کننده قوی برای خلاقیت کارکنان میباشد. همچنین براساس تحلیل عاملی مولفهها، سیستم مدیریت اطلاعات (73/0β=) و سیستم اطلاعات اجرایی (71/0β=) بیشترین تاثیر را بر خلاقیت کارکنان داشتند.نتیجهگیری: بنابراین با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد میشود که مدیران مجموعههای ورزشی تفریحی میتوانند از طریقاستقرار سیستمهای اطلاعاتی و همچنین جذب نیروی انسانی ماهر و آشنا از طریق ارائه خدمات جدید، موقعیت و جایگاهی برتری را در بازار رقابت ایجاد کنند.