پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
مصطفی مهرآوران؛ حسن بحرالعلوم؛ ناهید داروغه عارفی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش بهزیستی معنوی بر کیفیتزندگی کاری داوران فوتبال با نقش واسطهای مهارتهای مقابلهای بود.
روششناسی: پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش داوران رسمی فوتبال استان فارس بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 140 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش بهزیستی معنوی بر کیفیتزندگی کاری داوران فوتبال با نقش واسطهای مهارتهای مقابلهای بود.
روششناسی: پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش داوران رسمی فوتبال استان فارس بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 140 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق سه پرسشنامه استاندارد مهارتهای مقابلهای اسمیت و همکاران(۱۹۹۵)، کیفیت زندگی کاری ایلگان و همکاران (2014) و بهزیستی معنوی گلپرور و همکاران (2013) بود. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش به تایید ده نفر از خبرگان و اعضای هیات علمی (رشته مدیریت ورزشی) رسید. برای بررسی فرضیههای پژوهش از معادلات ساختاری با رویکرد واریانس محور و نرمافزارهای SPSS23 و Smart-PLS 3.2.8 بهره برده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد بهزیستی معنوی بر کیفیت زندگی کاری و مهارتهای مقابلهای داوران تأثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین مهارتهای مقابلهای بر کیفیت زندگی کاری داوران تأثیر مستقیم و معناداری دارد. یافتهها همچنین نشان داد مهارتهای مقابلهای نقش واسطهای را در تأثیر بهزیستی معنوی بر کیفیت زندگی داوران فوتبال استان فارس دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، بهزیستی معنوی و همچنین مهارتهای مقابلهای از عوامل مهم و مکمل در توسعه و تقویت کیفیت زندگی کاری داوران فوتبال استان فارس میباشند. مسئولان و کمیته داوران باید دورههای توسعه حرفهای و کارگاههای مهارتهای مقابلهای را برای داوران برگزار کنند. همچنین، تشویق داوران به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و خیریه میتواند حس تعلق و هدفمندی آنها را تقویت کرده و به بهبود کیفیت زندگیشان کمک کند.
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
احمد مرادی؛ هادی باقری؛ ناهید داروغه عارفی
چکیده
هدف: سرپرستی توهینآمیز بهعنوان یکی از شکلهای بارز رهبری مخرب، مشکل اجتماعی پیچیدهای است که همواره در محیطهای کاری وجود داشته و میتواند هزینههای زیادی را به سازمان و کارکنان تحمیل کند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اشتیاق کارکنان ادارات ورزش و جوانان اجرا شد.
روششناسی: ...
بیشتر
هدف: سرپرستی توهینآمیز بهعنوان یکی از شکلهای بارز رهبری مخرب، مشکل اجتماعی پیچیدهای است که همواره در محیطهای کاری وجود داشته و میتواند هزینههای زیادی را به سازمان و کارکنان تحمیل کند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اشتیاق کارکنان ادارات ورزش و جوانان اجرا شد.
روششناسی: روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان دو استان چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 106 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه استاندارد سرپرستی توهینآمیز تپر (2000)، اشتیاق کارکنان شاک و همکاران (2017) و رفتار شهروندی اورگان و کانوسکی (1996) بود. برای بررسی فرضیههای پژوهش از معادلات ساختاری و نرمافزارهای SPSS و Smart-PLS بهره برده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی و اشتیاق کاری تأثیر منفی و معناداری دارد. همچنین اشتیاق کاری بر رفتار شهروندی تأثیر مستقیم و معناداری دارد. بهعلاوه، نقش میانجی اشتیاق کاری در تأثیر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی تأیید شد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، رفتارهای تخریبی و توهینآمیزی که مدیران معمولاً با هدف فشار آوردن به کارکنان انجام میدهند تا آنها را وادار به تلاش بیشتر کنند، نه تنها انگیزه انجام وظایف اصلی را از افراد سلب میکند، بلکه با کاهش اشتیاق شغلی، رفتارهای داوطلبانه یا فرانقشی را نیز از بین میبرد. بنابراین، مدیران/سرپرستان باید از بروز چنین رفتارهای توهینآمیزی خودداری کنند.
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
عباس اسماعیلی؛ حسن بحرالعلوم؛ ناهید داروغه عارفی
چکیده
هدف: وضعیت پاندمی ویروس جدید کرونا و بیماری کووید- 19 ناشی از آن، تمام ابعاد زندگی بشری و در صدر آن سلامت روان را متأثر ساخته است. با توجه به اثرات جبرانناپذیر این بیماری بر ورزشکاران، هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبرد مقابلهای بر اضطراب کووید-19 ورزشکاران در زمان همهگیری کووید-19 بود.روششناسی: روش پژوهش ...
بیشتر
هدف: وضعیت پاندمی ویروس جدید کرونا و بیماری کووید- 19 ناشی از آن، تمام ابعاد زندگی بشری و در صدر آن سلامت روان را متأثر ساخته است. با توجه به اثرات جبرانناپذیر این بیماری بر ورزشکاران، هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبرد مقابلهای بر اضطراب کووید-19 ورزشکاران در زمان همهگیری کووید-19 بود.روششناسی: روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه بازیکنان فوتبال لیگ استان سمنان در رده بزرگسالان بودند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی- خوشهای تعداد 208 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق 3 پرسشنامه استاندارد حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988)، راهبردهای مقابلهای فینست و همکاران (2002) و اضطراب کرونا لی (2020) بود. برای بررسی فرضیات تحقیق از معادلات ساختاری با رویکرد واریانسمحور استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل دادهها در پژوهش حاضر از نرمافزارهای SPSS23 و Smart-PLS 3.2.8 بهره برده شد.یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد حمایت اجتماعی ادراکشده و راهبردهای مقابلهای تأثیر منفی و معناداری بر اضطراب کووید-19 ورزشکاران دارند. همچنین حمایت اجتماعی ادراک شده بر راهبردهای مقابلهای تأثیر مثبت و معناداری دارد و نقش میانجی راهبرد مقابله ای در ارتباط بین حمایت اجتماعی و اضطراب کرونا تایید گردید.نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش میتوان با انجام برنامهریزی و مشاورههای روانشناسی و مددکاری، سطح حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابلهای ورزشکاران را تقویت نمود تا اضطراب ناشی از بیماری کووید-19 کاهش یابد.
میرابراهیم حسینی؛ ابراهیم علیدوست قهفرخی؛ ناهید داروغه عارفی؛ سید امین دهقان
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اعتماد سازمانی و تعهد حرفهای بر بهرهوری نیروی انسانی در اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی بود.روششناسی: روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق، کلیه کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی به تعداد 210 نفر بودند و نمونه آماری برابر کل جامعه در نظر ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اعتماد سازمانی و تعهد حرفهای بر بهرهوری نیروی انسانی در اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی بود.روششناسی: روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق، کلیه کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی به تعداد 210 نفر بودند و نمونه آماری برابر کل جامعه در نظر گرفته شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامههای اعتماد سازمانی شفیعی (1390)، بهرهوری نیروی انسانی لایقی (1390) و تعهد حرفهای مییر و همکاران (1993) بودند. روایی پرسشنامهها توسط 12 تن از اساتید مدیریت ورزشی مورد تأیید قرار گرفت. ضریب پایایی پرسشنامهها توسط آزمون ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. دادهها به کمک روشهای آماری همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافتهها: نتایج نشان داد که اعتماد سازمانی بر بهرهوری نیروی انسانی تأثیر مستقیم و معناداری داشته است. همچنین تعهد حرفهای نیز اثری مثبت و مستقیم بر بهرهوری نیروی انسانی داشته است. در نهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نشان دهنده برازش مطلوب بودند. نتیجهگیری: اگر مدیران سازمانهای ورزشی در برنامهریزیهای خود، به موضوع اعتماد توجه کنند و همچنین بهبود تعهد حرفهای کارکنان فعلی و یا جذب کارکنان با تعهد حرفهای بالاتر را در اولویت کارهای خود قرار دهند، میتوانند بهرهوری را در سازمان بالا ببرند.
ناهید داروغه عارفی؛ نسرین بیگلری؛ حسن بحرالعلوم
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین مدیریت استعداد با هوش هیجانی و تعهد سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بود. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس (320N=) تشکیل دادند، نمونه برابر جامعه انتخاب شد و با حضور در ادارات ورزش و جوانان 280 پرسشنامه توزیع و 252 پرسشنامه برگشت داده شد. ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین مدیریت استعداد با هوش هیجانی و تعهد سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بود. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس (320N=) تشکیل دادند، نمونه برابر جامعه انتخاب شد و با حضور در ادارات ورزش و جوانان 280 پرسشنامه توزیع و 252 پرسشنامه برگشت داده شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مدیریت استعداد صیادی و همکاران (1391)، هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005) و پرسشنامه تعهد سازمانی اسپیروون کاتش(2002) استفاده گردید. داده ها به کمک روش های آماری همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد که مدیریت استعداد بر هوش هیجانی تأثیر مستقیم و معناداری داشته است. هم چنین مدیریت استعداد نیز اثری مثبت و مستقیم بر تعهد سازمانی داشته است. در نهایت، ضریب تعیین متغیرهای درونزا نشان داد که 28 درصد از واریانس هوش هیجانی و 46 درصد از واریانس تعهد سازمانی توسط متغیرهای پیشبین تبیین شده است. نتیجه گیری: یافته های پژوهش بیانگر اهمیت نقش مدیریت استعداد در هوش هیجانی و تعهد سازمانی است. بنابراین مدیریت استعداد را می بایست در سیاست های مرتبط با وزارت ورزش و جوانان مورد توجه قرار داد.