آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
جمال روشن زاده؛ غلامرضا خاکساری؛ مجید سلیمانی؛ سیروس احمدی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان ایران طراحی گردید.
روششناسی: پژوهش حاضر ازجمله پژوشهای کیفی بود که بهصورت میدانی اجرا گردید. روش کیفی مورداستفاده در پژوهش حاضر از نوع داده بنیاد بود. مشارکتکنندگان در پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. مشارکتکنندگان در این ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان ایران طراحی گردید.
روششناسی: پژوهش حاضر ازجمله پژوشهای کیفی بود که بهصورت میدانی اجرا گردید. روش کیفی مورداستفاده در پژوهش حاضر از نوع داده بنیاد بود. مشارکتکنندگان در پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. مشارکتکنندگان در این پژوهش با استفاده از نمونهگیری هدفمند و با رویکرد انتخاب نمونه همگون و درعینحال با رعایت حداکثر تنوع نمونهگیری شدند و تا رسیدن به اشباع نظری تعداد ۱۳ مصاحبه شکل گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادههای کیفی از کدگذاری با استفاده از روش گرانددتئوری نوع گلیزر به صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد جهت توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان فرایند بسترسازی، آموزش، استقرار، فرهنگسازی و تداوم وجود دارد که می بایستی به صورت مطلوبی عملیاتی گردد. همچنین نتایج نشان داد که توجه به برخی عوامل از جمله عوامل نظارتی و ترویجی نقش حمایتی اساسی در این فرآیند دارند که میتواند زمینه ساز توسعه مدیریت منابع انسانی الگوریتمی گردد.
نتیجهگیری: دراینبین عوامل ترویجی ازجمله شفافسازی، ابزارها و نظارت و ارزیابی و عوامل نظارتی ازجمله بانک اطلاعاتی، سیستم انگیزشی، تحول مدیریتی و تعالی درونی میتواند نقش حمایتی در مسیر توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان داشته باشد.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
ایمان حسنوند؛ معصومه کلاته سیفری؛ سید محمد حسین رضوی
چکیده
هدف : این مطالعه با هدف آینده پژوهی شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت ورزش ایران انجام شد.روش شناسی : روش پژوهش مورد استفاده در این مطالعه، آمیخته (کیفی ـ کمی) بود. جامعه هدف پژوهش خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند که برحسب انتخاب هدفمند، تعداد 18 نفر بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمعآوری ...
بیشتر
هدف : این مطالعه با هدف آینده پژوهی شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت ورزش ایران انجام شد.روش شناسی : روش پژوهش مورد استفاده در این مطالعه، آمیخته (کیفی ـ کمی) بود. جامعه هدف پژوهش خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند که برحسب انتخاب هدفمند، تعداد 18 نفر بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادههای کیفی مصاحبههایعمیق و دادههای کمی پرسشنامههای محقق ساخته بود. دادههای کیفی جهت شناسایی شاخصهای مؤثر بر آینده شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت ورزش با شیوه تحلیل مضمون مبتنی بر مدل براون و کلارک و دادههایکمی با استفاده از تکنیک تحلیل اثرات متقابل و سناریونویسی تحلیل شد و برای این منظور از نرمافزارهای مکسکیودا، میکمک و سناریوویزارد استفاده گردید.یافته ها : بعد از تحلیل دادهها، 203 مفهوم اولیه در قالب 33 مضمون فرعی و 23 مضمون اصلی مؤثر بر شرکتهای دانشبنیان دستهبندی شدند. نتایج نشان داد، شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت ورزش ایران در آینده متاثر از 23 شاخص خواهد بود، اما از بین آنها شاخصهای تجاریسازی، کارآفرینی، جهانیسازی، توجه رسانه، نیروی انسانی و مرزگستری شاخصهایکلیدی هستند که آینده شرکتهای دانشبنیان در صنعت ورزش را دستخوش تغییر خواهد نمود. در نهایت بر اساس این شاخصها، 10 سناریو با احتمال وقوع و سازگاری بالا در آینده شرکتهای دانشبنیان ترسیم شد.نتیجه گیری : با توجه به یافتهها، شرکتهای دانشبنیان نقش مهمی در اثربخشی تولید، تبلور دانش در محصولات و خدمات جدید، ارتقای سطح اقتصاد و رفاه و تولید ثروت و ارزش افزوده در حوزه ورزش ایفا میکنند. هر اندازه که شرکتهای دانشبنیان از دانش، خلاقیت و نوآوری در ساختارهای خود بیشتر استفاده کنند، بر ارزش آن افزوده میشود.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
سید هاتف میردوزنده؛ محسن باقریان فرح آّبادی؛ حبیب هنری؛ مهدی عمادی
چکیده
هدف: تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی سازمانهای ورزشی با توجه به ظرفیتهای متاورس طراحی گردید.
روششناسی: تحقیق حاضر از جمله تحقیقات کیفی بود که به صورت میدانی اجرایی گردید. روش کیفی مورد استفاده در تحقیق حاضر از نوع تحلیل محتوای کیفی بود. مشارکتکنندگان در تحقیق حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. مشارکتکنندگان ...
بیشتر
هدف: تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی سازمانهای ورزشی با توجه به ظرفیتهای متاورس طراحی گردید.
روششناسی: تحقیق حاضر از جمله تحقیقات کیفی بود که به صورت میدانی اجرایی گردید. روش کیفی مورد استفاده در تحقیق حاضر از نوع تحلیل محتوای کیفی بود. مشارکتکنندگان در تحقیق حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. مشارکتکنندگان در این پژوهش با استفاده از نمونهگیری هدفمند و با رویکرد انتخاب نمونهگیری همگون و در عین حال با رعایت حداکثر تنوع انتخاب شدند. این مسئله تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در نهایت تعداد ۱۴ مصاحبه در این خصوص انجام گردید. این افراد شامل خبرگانی بودند که به موضوع پژوهش حاضر اشراف کامل داشتند. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود.
یافتهها: نتایج نشان داد که مدل توسعه منابع انسانی سازمانهای ورزشی با توجه به ظرفیتهای متاورس شامل ابعادی از جمله قابلیتهای آموزشی، توسعه شایستگی، تبیین سیاستها، هدایت و نگهداشت منابع انسانی و نظارت و ارزیابی است
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که عوامل مختلفی از جمله شخصیسازی آموزش، توسعه کمی و کیفی شایستگیها، نهادینهسازی سیاستها، تعالی منابع انسانی و پایش منابع انسانی میتواند روند توسعه منابع انسانی سازمانهای ورزشی با توجه به ظرفیتهای متاورس را تسریع بخشد.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
فاطمه امیری قلعه رشیدی؛ سپیده قطنیان؛ زهره افشارمند؛ مطهره مصلحی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش، ارائه الگوی مدیریت بحران در مجموعههای ورزشی شهرداری تهران با تأکید بر منابع انسانی بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و با رویکرد گلیزر بود. مشارکتکنندگان شامل اساتید، مدیران ورزش شهرداری، مدیران مجموعههای ورزشی بود. نمونهگیری به تعداد قابل کفایت و با روش قضاوتی بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش، ارائه الگوی مدیریت بحران در مجموعههای ورزشی شهرداری تهران با تأکید بر منابع انسانی بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و با رویکرد گلیزر بود. مشارکتکنندگان شامل اساتید، مدیران ورزش شهرداری، مدیران مجموعههای ورزشی بود. نمونهگیری به تعداد قابل کفایت و با روش قضاوتی بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (20 نفر). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانهای نظامند و مصاحبههای اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار بر اساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین کدگذاران ارزیابی و تأیید گردید. جهت تحلیل یافتهها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحلهای با رویکرد گلیزری استفاده شد.
یافتهها: سه مقوله اصلی بهمنظور تدوین الگوی مدیریت بحران در مجموعههای ورزشی شهرداری تهران با تأکید بر منابع انسانی وجود داشت. کد محوری "قبل از وقوع بحران" که دارای مقولههای توانمندسازی منابع انسانی، هماهنگی و برنامهریزی بود. کد محوری "حین وقوع بحران" که دارای مقولههای مدیریتی، روانشناختی و ارتباطی و کد محوری "بعد از وقوع بحران" که شامل ارزیابی و اصلاح و بازخورد بود.
نتیجهگیری: توجه به الگو ایجاد شده میتواند فرایند برنامهریزی و پاسخ به بحران مجموعههای ورزشی شهرداری تهران را ایجاد نماید و بستری در جهت بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای انسانی را فراهم نماید.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
نسرین عزیزیان کهن؛ محمد زارع آبندانسری
چکیده
هدف: فدراسیونهای ورزشی مختلف میتوانند با استفاده از روابط مطلوب با فدراسیونهای ورزشی کشورهای دیگر در جهت رشد و توسعه منابع انسانی سازمان خود تلاش کنند؛ بنابراین هدف پژوهشحاضر، طراحی مدل عوامل اثرگذار بر توسعه ارتباطات فدراسیونهای ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس بود.
روششناسی: پژوهشحاضر بهشیوه آمیخته ...
بیشتر
هدف: فدراسیونهای ورزشی مختلف میتوانند با استفاده از روابط مطلوب با فدراسیونهای ورزشی کشورهای دیگر در جهت رشد و توسعه منابع انسانی سازمان خود تلاش کنند؛ بنابراین هدف پژوهشحاضر، طراحی مدل عوامل اثرگذار بر توسعه ارتباطات فدراسیونهای ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس بود.
روششناسی: پژوهشحاضر بهشیوه آمیخته کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی از رویکرد پدیدارشناسی و در بخش کمی از رویکرد توصیفی پیمایشی استفاده شد. جامعه پژوهش بخش کیفی شامل، خبرگان مرتبط با موضوع مورد مطالعه پژوهش بودند که با 21 نفر از آنها مصاحبههای نیمهساختاریافته انجام گرفت. ابزار گردآوری دادهها در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از بخش کیفی بود که اعتبار محتوایی آن توسط تعدادی ازمتخصصان تایید شد و با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری طبق جدول مورگان توسط 384 نفر از افراد مرتبط با موضوع تکمیل گردید. پایایی ابزار نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد گردید. درنهایت از تحلیل عاملی تأییدی (مدل معادلات ساختاری) بهمنظور ارائه عوامل اثرگذار بر توسعه ارتباطات فدراسیونهای ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس استفاده شد.
یافتهها: طبق اطلاعات حاصل از پژوهش، 71مضمون اولیه در قالب 11مضمون اصلی: محتوای رسانهای، هنجارهای رفتاری، توسعه زیرساختها، راهبرد مدیریتی، ابعاد سیاسی، ابعاد امنیتی، تعاملات ورزشی، همبستگی بینالملل، ارتباطات ورزشی، اعتبار ملی و تجربیات آموزشی، شناسایی گردید؛ همچنین براساس نتایج مقادیر بارهای عاملی میتوان گفت که ابعاد امنیتی (952/0) بیشترین اثرگذاری و اعتبار ملی (394/0) کمترین اثرگذاری را بر توسعه ارتباطات فدراسیونهای ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس دارند.
نتیجهگیری: به مدیران ارشد فدراسیونهای ورزشی کشور ایران پیشنهاد میشود، از مفاهیم شناساییشده در این پژوهش، در جهت بهبود روابط ورزشی با کشورهای دیگر استفاده کنند.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
شکوفه بیرانوند؛ سید محمد حسین رضوی؛ مرتضی دوستی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش طراحی مدل توسعه حرفهای معلمان تربیت بدنی مبتنی بر خودسازی با رویکرد کیفی بود.روششناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل مضمون انجام شد. برای جمعآوری دادهها از مصاحبه استفاده شد. روایی و پایایی پژوهش از طریق معیارهای اعتبار، انتقال پذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری، تأیید شد. در ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش طراحی مدل توسعه حرفهای معلمان تربیت بدنی مبتنی بر خودسازی با رویکرد کیفی بود.روششناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل مضمون انجام شد. برای جمعآوری دادهها از مصاحبه استفاده شد. روایی و پایایی پژوهش از طریق معیارهای اعتبار، انتقال پذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری، تأیید شد. در مجموع 15 مصاحبه با خبرگان و متخصصان انجام شد و تا جایی ادامه یافت که پژوهش به اشباع نظری و کفایت رسید، سپس دادههای به دست آمده به روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند.یافتهها: براساس یافتهها 81 مضمون پایه در قالب 20 مضمون سازمان یافته و 7 مضمون فراگیر چارچوببندی شدند. مضامین فراگیر شامل، حرفهایگری فردی، رفتار حرفهای، دانش حرفهای، تعاملات سازنده، حرفهای سازی، کارکردهای سازمانی و کارکردهای فردی بود.نتیجهگیری: به منظور توسعه حرفهای معلمان تربیت بدنی باید به راهبردهایی مانند ارتباطات ساختارمند و ایجاد محیطی مناسب برای خودشکوفایی و حرفهای گری معلمان تربیت بدنی توجه کرد.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
فرناز دیزانی مکتبی؛ رضا نیک بخش؛ ابوالفضل فراهانی؛ علی محمد صفانیا
چکیده
چکیده هدف: شناخت عوامل کلیدی مؤثر بر نظام های مختلف در هر سازمانی میتواند بسترساز و راهنمای تدوین نقشه راه و سناریوهای توسعه در آینده آن نظام باشد. با توجه به اهمیت این مسئله، این تحقیق عوامل کلیدی مؤثر بر آینده نظام مدیریت استعداد منابع انسانی در سازمان ورزش شهرداری را با رویکرد تحلیل ساختاری شناسایی کرده است. روششناسی: این پژوهش ...
بیشتر
چکیده هدف: شناخت عوامل کلیدی مؤثر بر نظام های مختلف در هر سازمانی میتواند بسترساز و راهنمای تدوین نقشه راه و سناریوهای توسعه در آینده آن نظام باشد. با توجه به اهمیت این مسئله، این تحقیق عوامل کلیدی مؤثر بر آینده نظام مدیریت استعداد منابع انسانی در سازمان ورزش شهرداری را با رویکرد تحلیل ساختاری شناسایی کرده است. روششناسی: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ ماهیت اکتشافی است که براساس روش آینده پژوهی انجام شده است. داده های نظری با روش اسنادی و داده های تجربی با روش پیمایشی بر اساس روش دلفی جمع آوری گردید. مشارکت کنندگان در پژوهش 20 نفر از خبرگان در حوزه سازمانهای ورزشی بودند که بهصورت نمونهگیری هدفمند از نوع قضاوتی انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از رویکرد تحلیل ساختاری و نرم افزار Micmac استفاده شده است.یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد پراکندگی متغیرهای کلیدی بر آینده نظام مدیریت استعداد منابع انسانی در سازمان ورزش شهرداری سیستمی ناپایدار دارند و از میان 34 عامل بررسیشده در این پژوهش، 10 عامل (انتظارات شغلی، تنوع مهارتی، پویایی شغلی، مهارتگرایی، نظام جبران خدمات، سبک مدیریت، شیوه استخدام، تغییرات جمعیتی، سیاستهای ملی و منطقهای و فناوری اطلاعات) کلیدیترین نقش را در آینده نظام مدیریت استعداد در سازمان ورزش شهرداری داشتند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج ، اگر نیروها و روندهای کلیدی اثرگذار بر آینده نظام مدیریت استعدادتکامل پیدا کنند ، رضایت شغلی، پایگاه اجتماعی، تعلق و وابستگی، هویت شغلی، رفاه کارکنان، تعهد سازمانی و استقلال شغلی منابع انسانی به مراتب بیشتر می شود.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
سید محمد حسین رضوی؛ فروغ محمدی
چکیده
هدف مقاله حاضر دیده بانی شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش ایران از طریق شناسایی شاخص های مؤثر در این حوزه است.با بهره گیری از رویکرد پویش محیطی ( ابزارهای دلفی، مصاحبه و مطالعات گزارش ها، مقالات و کتب متعدد حوزه صنعت ورزش، مدیریت کلاس جهانی، دیگر علوم مرتبط ) 230 متغیر مؤثر در محیط عمومی و نزدیک صنعت ورزش احصا شدند. ...
بیشتر
هدف مقاله حاضر دیده بانی شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش ایران از طریق شناسایی شاخص های مؤثر در این حوزه است.با بهره گیری از رویکرد پویش محیطی ( ابزارهای دلفی، مصاحبه و مطالعات گزارش ها، مقالات و کتب متعدد حوزه صنعت ورزش، مدیریت کلاس جهانی، دیگر علوم مرتبط ) 230 متغیر مؤثر در محیط عمومی و نزدیک صنعت ورزش احصا شدند. در گام بعدی 96 شاخص مؤثر درپنج گروه اصلی به منظور مقایسه داده های حاصل از توافق متخصصان ( مدیران ارشد و کارشناسان خبره صنعت ورزش، آینده پژوه، مدیریت کلاس جهانی) دسته بندی و از تحلیل عاملی در محیط نرم افزار spss 22 استفاده شد که شاخص های شناخته شده تأثیر مثبت و معناداری بر شکل گیری آینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی دارند، سپس با آزمون فریدمن مهم ترین شاخص ها شناسایی و اولویت بندی شدند.در نتیجه شایستگی بازاریابی(کارآفرین مداربودن)، شایستگی دیپلماسی (آگاهی با روابط بین الملل در صنعت ورزش)، شایستگی مدیریتی (توسعه مداربودن)، شایستگی عملکردی (ریسک پذیر بودن) و شایستگی ادراکی (هوش سازمانی مطلوب) به عنوان شایستگی های کلیدی شناسایی شدند. در نهایت اثر شایستگی بازاریابی با بار عاملی 780/0 و میانگین 62/4 بیشترین اهمیت بر آینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش داشت.لذا شناخت این شایستگی ها می تواند الگویی مناسب برای مدیران و سیاستگذاران ورزشی جهت بکارگیری مدیرانی با قابلیتهای ممتاز مدیریت کلاس جهانی بوده که مشارکت فعال آنها منشاء رشد صنعت ورزش را به دنبال دارد.
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
محسن حمیدی؛ مهرزاد حمیدی؛ محمد خبیری؛ سید نصرالله سجادی
چکیده
هدف از اجرای این پژوهش طراحی سلسله مراتبی نقشه استراتژی آکادمی ملی فوتبال با روش مدلسازی ساختاری تفسیری ISM بود. روش تحقیق روش آمیخته کمی و کیفی بود. در بخش کیفی گروه کانونی در قالب شورای راهبری نکته نظرات خویش را در ارتباط با نحوه تعامل و روابط علت و معلولی استراتژیها با یکدیگر به شکل نمادهای ISM در ماتریس خود تعاملی استراتژیها (SSIM)، ...
بیشتر
هدف از اجرای این پژوهش طراحی سلسله مراتبی نقشه استراتژی آکادمی ملی فوتبال با روش مدلسازی ساختاری تفسیری ISM بود. روش تحقیق روش آمیخته کمی و کیفی بود. در بخش کیفی گروه کانونی در قالب شورای راهبری نکته نظرات خویش را در ارتباط با نحوه تعامل و روابط علت و معلولی استراتژیها با یکدیگر به شکل نمادهای ISM در ماتریس خود تعاملی استراتژیها (SSIM)، درج نمودند. این نمادها در ماتریس دسترسی اولیه کمیسازی شد و از این رهگذر سطوح سلسله مراتبی استراتژیها در جدول چهارگانه، نقشه ماتریس نهایی، شناسائی و با توجه روابط علت و معلولی بین آنها، نقشه استراتژی آکادمی ملی فوتبال با روش مدل سازی ساختاری تفسیری در 4 سطح ترسیم گردید. در این نقشه استراتژیهای مربوط به هر سطح درج گردیدند. در سطح اول، منظر مالی 2 استراتژی و در سطح دوم یا منظر ذینفعان یک استراتژی، در سطح سوم یامنظر فرایند داخلی 4 استراتژی و در سطح چهارم منظر رشد و یادگیری 3 استراتژی قرار گرفتند.