مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
فاطمه رضاپور؛ مهرداد محرم زاده؛ نسرین عزیزیان کهن؛ عباس نقی زاده باقی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران سازمانهای ورزشی اجرا شده است.
روش شناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریهپردازی داده بنیاد بود. برای جمعآوری دادهها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام گرفت. مشارکتکنندگان پژوهش، 15 نفر ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران سازمانهای ورزشی اجرا شده است.
روش شناسی: روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریهپردازی داده بنیاد بود. برای جمعآوری دادهها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام گرفت. مشارکتکنندگان پژوهش، 15 نفر از اساتید هیات علمی مدیریت ورزشی با سابقه مدیریتی در سازمانهای ورزشی بودند و نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت.
یافته ها: بعد از کدگذاری مرحله به مرحله، تعداد 130 کد نهایی به دست آمد که در 12 مقوله فرعی و 2 مقوله اصلی، شایستگی های مدیران ورزش، فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی قرار گرفتند. نتایج نشان داد با در نظرگرفتن شایستگی های مدیران ورزشی (شایستگیهای مدیریتی، تخصصی، سیاسی، عملکردی، حرفهای، اخلاقی، ارتباطی) و فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی (بسترهای سازمانی لازم،پیشنیازهای لازم، شناسایی و جذب استعدادها، آموزش و پرورش استعدادها، حفظ و نگهداری استعدادها) میتوان الگوی مدیریت استعداد برای شایستهسالاری مدیران ورزشی تدوین کرد.
نتیجه گیری: یافتههای این پژوهش نشان میدهد که از طریق سیستم مدیریت استعداد میتوان مدیران ورزشی دارای شایستگی های مدیریتی را انتخاب و جذب سازمان کرد. نتایج میتواند به بهبود شایستهسالاری مدیران ورزشی و افزایش عملکرد آنها منجر شود.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
مقداد تیموری؛ حسن دانشمندی؛ علی شمسی ماجلان
چکیده
هدف: به دلیل هزینه بالای مورد نیاز جهت کسب مدالهای پارالمپیک، استفاده کارآمد و مؤثر از منابع موجود جهت پیدا نمودن بهینهترین سیستم استعدادیابی، همواره مورد نظر محققان بوده است. هدف از این تحقیق اعتبارسنجی پرسشنامه آمادگی جسمانی و آنتروپومتریکی جهت ایجاد ابزار بهینه استعدادیابی در پرتابگران نشسته ایرانی بود.
یافتهها: نتایج ...
بیشتر
هدف: به دلیل هزینه بالای مورد نیاز جهت کسب مدالهای پارالمپیک، استفاده کارآمد و مؤثر از منابع موجود جهت پیدا نمودن بهینهترین سیستم استعدادیابی، همواره مورد نظر محققان بوده است. هدف از این تحقیق اعتبارسنجی پرسشنامه آمادگی جسمانی و آنتروپومتریکی جهت ایجاد ابزار بهینه استعدادیابی در پرتابگران نشسته ایرانی بود.
یافتهها: نتایج نشان داد، سازه پرسشنامه مورد نظر از روایی و پایایی لازم جهت ارزیابی و استعدادیابی پرتابگران نشسته برخوردار است؛ همچنین نتایج مشخص نمود، نمره دیدگاه ورزشکاران نسبت به آزمونهای آمادگی جسمانی و آنتروپومتریکی بالاتر از حد مطلوب است.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق میتواند با هدف ارزیابی، شناسایی و انتخاب بهینه پرتابگران نشسته و کاهش منابع مالی و هزینههای استعدادیابی مورد استفاده مدیران و متصدیان رشتههای پرتابی پارالمپیکی قرار گیرد.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
ابراهیم قربانی؛ جواد شهلائی باقری؛ سارا کشکر؛ غلامرضا شعبانی بهار
چکیده
هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل أثرگذار بر مدیریت استعداد فوتبال ایران بود. روش پژوهش کیفی و از نوع زمینهیابی (گرندد تئوری) بود. گردآوری دادهها با استفاده از مطالعات کتابخانهای و همچنین مصاحبه عمیق و نیمهساختارمند با خبرگان انجام پذیرفت. مشارکت کنندگان پژوهش را کلیه صاحبنظران مدیریت استعداد فوتبال در سه حوزه علمی، مدیریتی ...
بیشتر
هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل أثرگذار بر مدیریت استعداد فوتبال ایران بود. روش پژوهش کیفی و از نوع زمینهیابی (گرندد تئوری) بود. گردآوری دادهها با استفاده از مطالعات کتابخانهای و همچنین مصاحبه عمیق و نیمهساختارمند با خبرگان انجام پذیرفت. مشارکت کنندگان پژوهش را کلیه صاحبنظران مدیریت استعداد فوتبال در سه حوزه علمی، مدیریتی و اجرائی تشکیل-دادند که به موضوع پژوهش اشرافیت کامل داشتند و روش نمونهگیری هدفمند بود. مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به إشباع نظری ادامهیافت (21 مصاحبه با 19 نفر). یافتههای پژوهش از طریق فرآیند کدگذاری در سه مرحلهی باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرارگرفتند. یافتهها: در مجموع 46 عامل أثرگذار علّی در قالب چهار مقولهی فرعی (مؤلفه) و در دو مقولهی کلی (مفهوم)، نیروی انسانی متخصّص و عوامل مدیریتی-تسهیلاتی شناسائیشدند. همچنین 52 عامل أثرگذار زمینهای در قالب هفت مقولهی فرعی (مؤلفه) و در سه مقولهی کلی (مفهوم)، عوامل علمی-پژوهشی، عوامل محیطی و عوامل زمینهای فردی قرارگرفتند. در نهایت در گروه عوامل مداخلهگر در مجموع 24 عامل أثرگذار در قالب 4 مقولهی مداخلهگر (فرآیند، علّی، زمینهای و راهبردها) دستهبندیشدند. نتیجهگیری: ایجاد بسترهای لازم بخصوص تقویت حوزه علمی و پژوهشی و مفهومسازی دقیق استعداد و مدیریت استعداد، توجه به سایر ویژگیهای مؤثر فردی بخصوص ارزشهای اختصاصی، شخصیت اخلاقی و سبک زندگی، آمادهنمودن شرایط مناسب در محیط فرهنگی، سیاسی، قانونی، اقتصادی، ایجاد ساختارهای مناسب و تدوین و اجرای برنامه استراتژیک، تأمین مالی و تسهیلاتی و بهخصوص سرمایهگذاری روی مربیان و مدیران در کنار کنترل عوامل مداخلهگر، برای مدیریت استعداد فوتبال ایران، مؤثر و ضروری میباشند.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
مریم سلمانی؛ نسرین عزیزیان کهن؛ مسعود ایمانزاده؛ مهرداد محرم زاده
چکیده
هدف : تحقیق حاضر باهدف تأثیر سبک های رهبری بر نگرش مدیران هیأت های ورزشی نسبت به تغییر با نقش میانجی هوش اخلاقی انجام شده است. روش شناسی :روش به کار گرفته شده در این تحقیق از نظر اجرا میدانی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی مدیران هیأت های ورزشی استان البرز (336نفر)، بوده است ...
بیشتر
هدف : تحقیق حاضر باهدف تأثیر سبک های رهبری بر نگرش مدیران هیأت های ورزشی نسبت به تغییر با نقش میانجی هوش اخلاقی انجام شده است. روش شناسی :روش به کار گرفته شده در این تحقیق از نظر اجرا میدانی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی مدیران هیأت های ورزشی استان البرز (336نفر)، بوده است که طبق جدول مورگان تعداد نمونه آماری برابر با 179 نفر بود که به صورت تصادفی ساده از میان جامعه آماری انتخاب شدند.برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد، سبک رهبری هرسی و بلانچارد (۱۹۹۹) و نگرش نسبت به تغییر یونگ (۲۰۰۴) و جهت بررسی هوش اخلاقی از پرسشنامه استاندارد لینک و کیل (۲۰۱۱)، استفاده شد که پایایی و روایی همه متغییرها نیز مطلوب و مورد تأیید قرار گرفته است و در روش آماری به کار گرفته شده، با استفاده از معادلات ساختاری، به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد.یافته ها :نتایج نشان داد که بین سبک رهبری با نگرش نسبت به تغییر و هوش اخلاقی مدیران هیأت های ورزشی استان البرز رابطه علی وجود دارد. از سوی دیگر، هوش اخلاقی بر نگرش نسبت به تغییر مدیران سازمان نیز تاثیر دارد.نتیجه گیری:نتایج تحقیق نشان داد که رهبری یکی از عوامل مهم در ایجاد تغییرات مثبت در سازمان ها است همین طور نوع سبک رهبری یک مؤلفه ضروری برای تغییر موفقیت آمیز در سازمان به منظور رویارویی با رقابت و پیشرفت در هیأت های ورزشی می باشد.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
کریم زهره وندیان؛ اسفندیار خسروی زاده؛ احسان شاکری
چکیده
هدف تحقیق: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مدیریت استعداد در حفظ و نگهداری بازیکنان فوتبال باشگاههای استان اصفهان انجام شد.روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادهها توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل مربیان و بازیکنان تیمهای فوتبال استان اصفهان (800 نفر) بودند که نمونه بهصورت طبقهای نسبی(200 نفر) ...
بیشتر
هدف تحقیق: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مدیریت استعداد در حفظ و نگهداری بازیکنان فوتبال باشگاههای استان اصفهان انجام شد.روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادهها توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل مربیان و بازیکنان تیمهای فوتبال استان اصفهان (800 نفر) بودند که نمونه بهصورت طبقهای نسبی(200 نفر) انتخاب شدند. دادهها بهوسیله پرسشنامه مدیریت استعداد نیک پور (2017) و پرسشنامه حفظ و نگهداری قوسی و همکاران (2015) جمعآوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بهوسیله 10 نفر از متخصصان و پایایی بهوسیله آلفای کرونباخ تأیید شد. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار اس.پی.اس.اس نسخه 16 و نرمافزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده گردید.نتایج تحقیق: نتایج نشان داد که مدیریت استعداد اثر مثبت و معناداری روی ابعاد حفظ و نگهداری بازیکنان دارد. این نتایج شامل اثر مثبت و معنادار مدیریت استعداد بر ترک نکردن باشگاه (43/0=β)، ثبات و امنیت شغلی (62/0=β) و خالی نماندن پستهای تیم (56/0=β) بود.نتیجهگیری: با توجه به نقش مدیریت استعداد در حفظ و نگهداری بازیکنان در باشگاههای فوتبال میتوان گفت مدیران باشگاهها باید برنامهریزی دقیقی برای مدیریت استعدادها در تمام سطوح داشته باشند تا بتوانند استعدادها را در باشگاه خود حفظ کرده و از خروج آنها از باشگاه جلوگیری نمایند و هزینههای خرید بازیکنان جدید را از سایر استانها کاهش دهند و عملکرد باشگاه در زمینه نقلوانتقالات و کاهش هزینهها بهبود بخشند.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
محمد حسن خرّم؛ علیرضا امیدی؛ سمیه صفری
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تأثیر مدیریت استعداد بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی مهارت تابآوری در اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بود. روششناسی: این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی بود و به شکل پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، تعداد 150 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بود که به علت کم ...
بیشتر
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تأثیر مدیریت استعداد بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی مهارت تابآوری در اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بود. روششناسی: این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی بود و به شکل پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، تعداد 150 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بود که به علت کم بودن تعداد جامعه آماری، نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد. ابزار اندازهگیری این تحقیق شامل پرسشنامه مدیریت استعداد احمدی و همکاران (2012)، مهارت تابآوری کانر و دیویدسون (2003) و عملکرد نوآورانه اسکندرزاده (2015) بود. برای روایی پرسشنامهها از نظرات 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی استفاده شد و برای محاسبه پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل دادهها از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار اسمارت پی. ال. اس در دو بخش مدل اندازهگیری و بخش ساختاری استفاده شد.یافتهها: نتایج نشان داد که مدیریت استعداد اثر مثبت و معناداری بر مهارت تابآوری در اداره کل ورزش و جوانان استان فارس دارد. همچنین اثر مهارت تابآوری بر عملکرد نوآورانه و اثر مدیریت استعداد بر عملکرد نوآورانه، مثبت و معنادار بود. در نهایت، اثر مدیریت استعداد بر عملکرد نوآورانه با نقش میانجی مهارت تابآوری در اداره کل ورزش و جوانان استان فارس، مثبت و معنادار بود.نتیجهگیری: تقویت مدیریت استعداد توسط مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان فارس، منجر به افزایش نوآوری کارکنان میشود و اگر زمینه شکوفایی نوآوری فراهم شود، فرآیند عملکرد سازمانی نیز بهبود خواهد یافت.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
سیدعباس حسینی مطلق؛ وحید رفیعی دهبیدی؛ سیداحسان امیرحسینی
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تدوین الگوی مدیریت استعداد اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بودروششناسی: مشارکت کنندگان در این پژوهش شامل صاحبنظران، اساتید و پژوهشگران حوزهی مدیریت ورزشی، مدیران، رؤسای هیئتهای ورزشی، کارکنان و کارمندان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بود که با استفاده از نمونهگیری هدفمند به روش گلوله برفی ...
بیشتر
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تدوین الگوی مدیریت استعداد اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بودروششناسی: مشارکت کنندگان در این پژوهش شامل صاحبنظران، اساتید و پژوهشگران حوزهی مدیریت ورزشی، مدیران، رؤسای هیئتهای ورزشی، کارکنان و کارمندان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بود که با استفاده از نمونهگیری هدفمند به روش گلوله برفی استفاده شد و نمونه گیری تا مرحله رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نتایج مصاحبه ها تقریبا در مصاحبه 11 به بعد اطلاعات خیلی جدیدی را وارد پژوهش نکرد اما جهت اطمینان مصاحبه ها ادامه پیدا کرد و در نهایت تعداد 14 مصاحبه فردی نیمه ساختاریافته انجام گرفت. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از روش سیستماتیک اشتراوس و کوربین شامل کدگذاری سه مرحلهای باز، محوری و انتخابی انجام شد.یافتهها: در مجموع حدود 80 کد اولیه از مجموع 14 مصاحبه ایجاد شد؛ سپس به دلیل کثرت کدهای مشابه بر پایة تشابه مفهومی و معنایی طبقه بندی شده و در گروه خاص خود قرار گرفتند و به 22 مقوله فرعی کاهش یافتند که در نهایت بر اساس کدهای باز ثانویه، شرایط علی؛ عوامل مداخله گر؛ پدیده محوری؛ راهبردها ؛ عوامل زمینه ای و پیامدها مشخص گردید.نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش مدیران میتوانند با تمرکز بر فرایند مدیریت استعداد و استفاده از راهبردهای مدیریت صحیح منابع انسانی از مهاجرت استعداد و هدررفت هزینهها جلوگیری کنند و باعث ارتقا عملکرد کارکنان و افزایش بهرهوری سازمان و اعتلای هر چه بیشتر ورزش استان فارس شوند.
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
طهماسب شیروانی؛ کریم زهره وندیان
چکیده
هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه اخلاق حرفهای با خودکارآمدی مربیگری با توجه به نقش میانجی شایستگی مربیان ورزشی استان چهارمحال و بختیاری بود. روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوة گردآوری اطلاعات، میدانی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مربیان ورزشی رشتههای فوتبال و فوتسال استان چهارمحال و بختیاری ...
بیشتر
هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه اخلاق حرفهای با خودکارآمدی مربیگری با توجه به نقش میانجی شایستگی مربیان ورزشی استان چهارمحال و بختیاری بود. روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوة گردآوری اطلاعات، میدانی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مربیان ورزشی رشتههای فوتبال و فوتسال استان چهارمحال و بختیاری بوده است که دارای گواهی مربیگری و در سال 1397 در مسابقات مختلف استان در حال فعالیت بودند (مجموعاٌ 118 نفر). نمونه آماری بصورت کل شمار و برابر با جامعه آماری انتخاب شده است. در مجموع 111 مربی (94 درصد از نمونه آماری) پرسشنامهها را تکمیل نمودند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه شایستگی مربیان ورزشی منتظری و همکاران (2018)، پرسشنامه اخلاق حرفهای عیدی و همکاران (2016) و پرسشنامه کارآمدی مربیگری مایرز و همکاران (2008) بود که روایی و پایایی آنها مورد تاٌیید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزارهای Smart PLS2 وSPSS19 استفاده گردید. یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که مدل پیشنهادی تحقیق از برازش مناسبی برخوردار است. بین اخلاق حرفهای و خودکارآمدی مربیان ورزشی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد .همچنین 2/20 درصد از اثر اخلاق حرفهای بر کارآمدی مربیگری از طریق غیرمستقیم و توسط متغیر میانجی شایستگی مربیان تبیین شده است. نتیجهگیری: با توجه به یافتهها، نتیجه گرفته میشود اخلاق حرفهای مربیان باشگاههای ورزشی از طریق افزایش شایستگی باعث توسعه خودکارآمدی آنها میشود و مسئولین ورزش استان چهارمحال و بختیاری جهت افزایش خودکارآمدی مربیان ورزشی باید به نهادینه کردن اخلاق حرفهای در آنها اهتمام ویژه داشته باشند.