پژوهشی کاربردی
مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
رضا عبدالهی گدللو؛ سید محمد کاشف؛ رقیه سرلاب
چکیده
مقدمه: هدف از این پژوهش، طراحی مُدل عوامل مؤثر بر مدیریت موبینگ سازمانی (ترور روانی) معلمان تربیت بدنی استان آذربایجانغربی بود.
روش پژوهش: این پژوهش از نظر رویکرد، کاربردی؛ و ازنظر راهبرد، کیفی و ازنوع داده بیناد است. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان تربیتبدنی استان آذربایجان غربی تشکیل می دهند. از بین آنها 18 معلم متخصص و نخبه تربیت ...
بیشتر
مقدمه: هدف از این پژوهش، طراحی مُدل عوامل مؤثر بر مدیریت موبینگ سازمانی (ترور روانی) معلمان تربیت بدنی استان آذربایجانغربی بود.
روش پژوهش: این پژوهش از نظر رویکرد، کاربردی؛ و ازنظر راهبرد، کیفی و ازنوع داده بیناد است. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان تربیتبدنی استان آذربایجان غربی تشکیل می دهند. از بین آنها 18 معلم متخصص و نخبه تربیت بدنی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمندو گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها، مصاحبههای نیمه ساختاریافته بود. برای بررسی اعتبار دادهها ازروشهای بازآزمون و پایایی دوکُدگذار و برای بررسی روایی دادهها ازروشهای راهبرد بازبینی توسط اعضا، کثرتگرایی، بررسی همکاران وقابلیت اعتبار استفاده شد.
یافتهها: در طی سه مرحله کُدگذاری باز، محوری و انتخابی، حاکی از استخراج 45 کُد نهایی و 17 مفهوم، در قالب مدل مفهومی؛ عوامل علّی (تعارضی، فردی، سازمانی، سیاسی و گروههای قدرت، مدیریتی، فرهنگی)، عوامل زمینهای (معیشتی و اقتصادی، اجتماعی، نظام آموزشی)، شرایط مداخلهای (عوامل محیطی، خلاء قانونی دربرخورد باموبینگ)، مقوله محوری (موبینگ محل کار)، راهبردها (مقابلهای و پیشگیری) و پیامدها (فردی، سازمانی و اجتماعی)، دسته بندی شدند که موبینگ سازمانی معلمان تربیت بدنی را تبیین و روابط بین آنها را نشان میدهد.
نتیجهگیری: بنابراین نتایج این پژوهش میتواند برای سیاستگذاران و برنامهریزان منابع انسانی مخصوصاً مدیران آموزشی به عنوان یک راهنما عمل کند، تا ضمن شناسایی و شناخت رفتارهای مُخل محیط کار، نحوه برخورد و مدیریت با پدیدة موبینگ را بشناسند و جهت کاهش اثرات آن، اقداماتی مفید و اثربخش انجام دهند.
پژوهشی کاربردی
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
ناهید قوی پنجه؛ مریم حسینی؛ حلیمه پیری
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف طراحی الگوی پستمدرن مسیر شغلی در سازمانهای ورزشی انجام شد.
روش شناسی: روش اجرا از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل مضمون بود. مشارکتکنندگان شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان سازمانهای ورزشی بود. معیار ورود به تحقیق شامل تجربه کافی در حوزه مدیریت ورزشی، آشنایی با مباحث آموزش منابع انسانی، سابقه پژوهشی ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف طراحی الگوی پستمدرن مسیر شغلی در سازمانهای ورزشی انجام شد.
روش شناسی: روش اجرا از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل مضمون بود. مشارکتکنندگان شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان سازمانهای ورزشی بود. معیار ورود به تحقیق شامل تجربه کافی در حوزه مدیریت ورزشی، آشنایی با مباحث آموزش منابع انسانی، سابقه پژوهشی یا اجرایی مرتبط با سازمانهای ورزشی، و توانایی درک و تحلیل مسائل مربوط به توسعه مسیر شغلی در سازمانهای ورزشی بود. همچنین، مشارکتکنندگان میبایست بهطور فعال در فرآیندهای آموزشی یا مدیریت منابع انسانی مشغول به کار باشند تا بتوانند بهطور مؤثر در تحلیل موضوع پژوهش مشارکت کنند. این معیارها تضمین میکنند که افراد انتخابشده تسلط کافی بر مسأله پژوهش داشته و بتوانند دیدگاههای تخصصی و کاربردی در مصاحبهها ارائه دهند. بر اساس شاخص اشباع نظری و با روش نمونهگیری هدفمند، مجموعاً 14 مصاحبه صورت گرفت. ابزار اصلی پژوهش، مصاحبه اکتشافی نیمهساختاریافته بود.
یافتهها: در تحلیل یافتههای تحقیق در مورد طراحی الگوی پستمدرن مسیر شغلی در سازمانهای ورزشی، مشخص شد که عوامل متعددی بر تدوین این الگو تاثیرگذار هستند. این عوامل شامل شبکهسازی و کارآموزی، مهارتهای تخصصی، استقلال در طراحی شغل، ادغام فناوری، انعطافپذیری شغلی، پیشرفت حرفهای مداوم، استفاده از تجربیات شخصی، تطبیق ویژگیهای فردی با ویژگیهای شغلی و رشد پایدار مسیر شغلی میباشند.
بحث و نتیجه گیری: سازمانهای ورزشی باید با ایجاد فرهنگ منعطف و حمایت از نوآوری، بر توانمندسازی کارکنان از طریق یادگیری مداوم و تقویت ارتباطات حرفهای تمرکز کنند تا رشد استراتژیک و پایداری سازمان تضمین شود.
مقاله مستقل
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
علی افروزه؛ فرزانه مجیدی؛ محمد همتی نژاد
چکیده
هدف: هدف تحقیق حاضر شناسایی چالشهای اجرای تربیت بدنی فراگیر در مدارس بود.
روششناسی: روش تحقیق این پژوهش کیفی است. مشارکتکنندگان در این پژوهش به صورت هدفمند، با استفاده از نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند. بر همین اساس، شرکتکنندگان پژوهش شامل معلمان تربیت بدنی مدارس عادی بودند که حداقل یک سال تحصیلی در کلاس خود دانش-آموز داری ...
بیشتر
هدف: هدف تحقیق حاضر شناسایی چالشهای اجرای تربیت بدنی فراگیر در مدارس بود.
روششناسی: روش تحقیق این پژوهش کیفی است. مشارکتکنندگان در این پژوهش به صورت هدفمند، با استفاده از نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند. بر همین اساس، شرکتکنندگان پژوهش شامل معلمان تربیت بدنی مدارس عادی بودند که حداقل یک سال تحصیلی در کلاس خود دانش-آموز داری معلولیت جسمانی داشتهاند تا اطمینان حاصل شود تا شرکتکنندگان به صورت مستیم در اجرای ورزش فراگیر درگیر بوده و تجربه مناسبی در این حوزه دارند. در نهایت ۱۲ معلم تربیت بدنی به عنوان نمونه تحقیق حاضر انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها، مصاحبههای نیمه ساختاریافته بود که به صورت تلفنی انجام شد. با توجه به مزایای تحلیل تم مانند انعطافپذیری، توانایی خلاصهسازی تعداد زیاد داده، توانایی در تحلیل و توسعه دادههای سیاستگذاری، محققان برای تحلیل دادهها از تحلیل تم استفاده کردند.
یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد چالشهای اجرای تربیت بدنی فراگیر شامل شامل ویژگیهای فردی، فقدان آمادگی علمی و حرفهای معلمان، ماهیت رقابتی ورزش، فقدان محیط و تجهیزات مناسب، سطوح متفاوت یادگیری، فقدان محیط حمایتی، فقدان برنامهریزی آموزشی هستند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد در بعد کلان سیاستگذاری، توجه چندانی به تربیت بدنی فراگیر در مدارس وجود ندارد. همچنین علیرغم وجود دانشگاه فرهنگیان به عنوان متولی تربیت نیروی تخصصی، سرفصلهای مناسب تربیت بدنی فراگیر نه در پیش از خدمت و نه حین خدمت طراحی نشده است. بنابراین لزوم ارتقا دانشی و حرفهای معلمان تربیت بدنی برای اجرای موفق تربیت بدنی فراگیر توصیه میشود.
پژوهشی کاربردی
مدیریت منابع انسانی در ورزش شامل کارکنان حقوق بگیر، نیروهای داوطلب و مشتریان
محسن وحدانی؛ امیرحسین لباف
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی چالشهای داوطلبان در شانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه-های ایران به میزبانی دانشگاه اصفهان بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل داوطلبان و مدیران برگزاری رویداد بودند. روش نمونهگیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری بود که در نهایت پانزده نفر از ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی چالشهای داوطلبان در شانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه-های ایران به میزبانی دانشگاه اصفهان بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل داوطلبان و مدیران برگزاری رویداد بودند. روش نمونهگیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری بود که در نهایت پانزده نفر از داوطلبان و پنج نفر از مدیران برگزاری در مصاحبهها شرکت کردند. ابزار گردآوری دادهها، مصاحبه نیمهساختاریافته بود. زمان هر مصاحبه بین 20 تا 30 دقیقه به طول انجامید. به منظور تحلیل دادهها از الگوی شش مرحلهای مرحلهای براون و کلارک استفاده شد. برای اعتبارسنجی تحقیق از راهبردهای توصیف غنی، ملاحظات اخلاقی، بررسی همتایان، دوستان منتقد و همسوسازی استفاده شد.
یافتهها: چالشهای مدیریتی شامل 1- مدیریت زمان و برنامهریزی 2- سازماندهی داوطلبان 3- ارتباطات و هماهنگی تیمی و 4- حقوقی و قراردادی بود. چالشهای پشتیبانی و توانمندسازی شامل 1- تأمین تجهیزات و منابع مالی 2- پشتیبانی و مراقبتهای جسمانی 3- آموزش و توانمندسازی و 4- امنیت و ایمنی بود. چالشهای عاطفی و انگیزشی شامل 1- انگیزش و رضایت داوطلبان و 2- چالشهای روانی - عاطفی بود. در نهایت چالشهای اجتماعی و فرهنگی شامل 1- تعارضات و مشکلات بین فردی و 2- چالشهای فرهنگی بود.
نتیجهگیری: فرایند آمادهسازی و توانمندسازی داوطلبان در رویداد ورزشی باید با برنامهریزی دقیق و برگزاری دورههای آموزشی مناسب صورت پذیرد. علاوه بر آن پشتیبانی مناسب از داوطلبان، توانمندسازی تخصصی آنها در ابعاد مختلف و ارضای نیازهای اساسی (استقلال، رابطه و شایستگی) میتواند تا حدود زیادی چالشهای محتمل را برطرف کند.
پژوهشی کاربردی
آموزش، یادگیری و توسعه منابع انسانی در ورزش
حکیمه متفکری؛ نجف آقائی؛ فریبا عسکریان؛ محمدحسن پیمان فر
چکیده
هدف: پژوهش حاضر به مطالعه جایگاه سرمایه انسانی و کیفیت آموزش در اکوسیستم استارتآپهای ورزشی کشور پرداخته است.
روششناسی: ماهیت تحقیق کیفی و از نوع اکتشافی است. برای جمعآوری دادهها با 16 نفر از خبرگان حوزه کارآفرینی و استارتآپهای ورزشی از بنیانگذاران استارتآپهای ورزشی، مدیران پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، اساتید ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر به مطالعه جایگاه سرمایه انسانی و کیفیت آموزش در اکوسیستم استارتآپهای ورزشی کشور پرداخته است.
روششناسی: ماهیت تحقیق کیفی و از نوع اکتشافی است. برای جمعآوری دادهها با 16 نفر از خبرگان حوزه کارآفرینی و استارتآپهای ورزشی از بنیانگذاران استارتآپهای ورزشی، مدیران پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، اساتید دانشگاه و نخبگان حوزه کارآفرینی ورزشی، مصاحبههای عمیق نیمهساختاریافته انجام شد. نمونهگیری به صورت هدفمند و گلوله برفی بود. سپس دادهها به روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد محتوا و سیاستهای آموزشی و پژوهشی مناسب و بهبود کیفیت سرمایه انسانی از طریق دانش و مهارتهای مورد نیاز کسب و کارهای استارتآپی، بهبود قابلیتهای کارآفرینی و ویژگیهای شناختی کارآفرینان، مدیریت چابک و پویا و قابلیت تیمسازی، بر اکوسیستم استارتآپهای ورزشی تاثیر دارد.
نتیجهگیری: اینگونه به نظر میرسد که فضای حاکم بر مدارس و دانشگاههای ما برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز فعالیت-های کارآفرینانه و استارتآپی چندان مناسب نیست. بنابراین بازنگری در دروس ارائه شده در مدارس و دانشگاهها میتواند گامی مهم در راستای ارتقاء اکوسیستم باشد. از طرفی دولت موظف است سیاستهای لازم را در جهت حفظ نیروی جوان و تحصیل کرده به خصوص مهندسان و نخبگان کشور اتخاذ کند تا از روند غیرمعقول فرار مغزها بکاهد.
مقاله مستقل
کارکردهای مدیریت منابع انسانی در ورزش
مجید خرسندی فرد؛ محمد کشتی دار؛ احسان حسن نژاد؛ بتول وطنخواه
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف تحلیل و شناسایی عوامل سه گانه روشن شخصیت و بررسی تأثیر آن بر مدیریت تلنگر مدیران با نقش میانجی انسجام خانواده در مدیران ورزشی انجام شد.
روش شناسی: این مطالعه از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی-کمی) و اکتشافی بود که به روش میدانی انجام شد. در بخش کیفی، دادهها از طریق مصاحبه با خبرگان مدیریت ورزشی جمعآوری و با استفاده ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف تحلیل و شناسایی عوامل سه گانه روشن شخصیت و بررسی تأثیر آن بر مدیریت تلنگر مدیران با نقش میانجی انسجام خانواده در مدیران ورزشی انجام شد.
روش شناسی: این مطالعه از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی-کمی) و اکتشافی بود که به روش میدانی انجام شد. در بخش کیفی، دادهها از طریق مصاحبه با خبرگان مدیریت ورزشی جمعآوری و با استفاده از روش گراندد تئوری گلیزری تحلیل شد. سپس با استفاده از روش ترکیبی ساختاری تفسیری - دیمتل فازی، ارزیابی و رتبهبندی انجام گردید. در بخش کمی، پرسشنامه محققساخته پس از تأیید روایی و پایایی، در میان 234 نفر از مدیران ورزشی توزیع شد. دادهها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج بخش کیفی نشان داد که سه گانه روشن شخصیت مدیران ورزشی شامل شش مؤلفه اصلی است و در سطحبندی این عوامل، قدرت شخصی، سازگاری و حمایت در سطح اول، ارتباط همدلانه و هوش عاطفی در سطح دوم، و مهارتهای ارتباطی در سطح سوم قرار گرفتند. نتایج بخش کمی نشان داد که تجلی سه گانه روشن شخصیت بر مدیریت تلنگر تأثیر مثبت و معناداری دارد و انسجام خانواده در این رابطه نقش میانجی ایفا میکند.
نتیجهگیری: این پژوهش نشان داد که ویژگیهای شخصیتی مثبت مدیران ورزشی نقش مهمی در بهبود مدیریت تلنگر دارند و این تأثیر از طریق انسجام خانواده تقویت میشود و باید در انتخاب و ارزیابی مدیران ورزشی، علاوه بر مهارتهای فنی، به ویژگیهای شخصیتی مثبت و توانایی ایجاد تعادل بین کار و زندگی خانوادگی نیز توجه ویژهای شود.
پژوهشی کاربردی
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
محبوبه شکوهی نیا؛ غلامرضا خاکساری؛ مجید سلیمانی؛ عادل افکار
چکیده
هدف: هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی تعویق بازنشستگی کارکنان در سازمانهای ورزشی بود.
روششناسی: روش تحقیق حاضر، با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد (مدل سیستماتیک اشتراوس و کوربین) است که ازنظر هدف بنیادی و ازنظر جمعآوری دادهها بهصورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر، شامل کلیه صاحبنظران و متخصصان در حوزه مدیریت سازمان، ...
بیشتر
هدف: هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی تعویق بازنشستگی کارکنان در سازمانهای ورزشی بود.
روششناسی: روش تحقیق حاضر، با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد (مدل سیستماتیک اشتراوس و کوربین) است که ازنظر هدف بنیادی و ازنظر جمعآوری دادهها بهصورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر، شامل کلیه صاحبنظران و متخصصان در حوزه مدیریت سازمان، اساتید مدیریت ورزشی و مدیران سازمانهای ورزشی، وزارت ورزش و ادارات ورزش و جوانان باسابقه شغلی بالای 25 سال و دارای مقاله، کتاب، پژوهش، تدریس در زمینه پژوهش حاضر و همچنین مدیران سازمانهای مرتبط با صندوق بازنشستگی میباشد که به روش نمونهگیری هدفمند یا نظری انتخابشدهاند (17 نفر). تجزیهوتحلیل دادهها جهت کدگذاری باز، محوری و گزینشی از رویکرد کیفی گراندد تئوری (تئوری زمینهای) استفاده شد و با تحلیل مصاحبهها، کدگذاری باز انجام گرفت.
یافتهها: بر اساس کدهای باز شناساییشده، کدهای محوری شکل گرفتند و به کمک کدگذاری انتخابی مدل نظری توسعه پیدا کرد، سپس مدل پارادایمی با نظر خبرگان مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجهگیری: الگوی تعویق بازنشستگی کارکنان در سازمانهای ورزشی، متأثر از شرایط علی (ویژگیهای فردی، ویژگیهای شخصیتی، ویژگیهای شغلی و خانوادگی) و با در نظر گرفتن راهبردهای استخراجی (انگیزشی و شغلی) که متأثر از شرایط زمینهای (مدیریتی، فرهنگسازمانی و قوانین سازمانی) و شرایط مداخلهگر (اقتصادی، سلامتی، بیکاری، چالشهای شغلی) می-باشد، میتواند منجر به پیامدهای روانی و حرفهای گردد.
پژوهشی کاربردی
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
مصطفی مهرآوران؛ حسن بحرالعلوم؛ ناهید داروغه عارفی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش بهزیستی معنوی بر کیفیتزندگی کاری داوران فوتبال با نقش واسطهای مهارتهای مقابلهای بود.
روششناسی: پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش داوران رسمی فوتبال استان فارس بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 140 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش بهزیستی معنوی بر کیفیتزندگی کاری داوران فوتبال با نقش واسطهای مهارتهای مقابلهای بود.
روششناسی: پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش داوران رسمی فوتبال استان فارس بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 140 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق سه پرسشنامه استاندارد مهارتهای مقابلهای اسمیت و همکاران(۱۹۹۵)، کیفیت زندگی کاری ایلگان و همکاران (2014) و بهزیستی معنوی گلپرور و همکاران (2013) بود. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش به تایید ده نفر از خبرگان و اعضای هیات علمی (رشته مدیریت ورزشی) رسید. برای بررسی فرضیههای پژوهش از معادلات ساختاری با رویکرد واریانس محور و نرمافزارهای SPSS23 و Smart-PLS 3.2.8 بهره برده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد بهزیستی معنوی بر کیفیت زندگی کاری و مهارتهای مقابلهای داوران تأثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین مهارتهای مقابلهای بر کیفیت زندگی کاری داوران تأثیر مستقیم و معناداری دارد. یافتهها همچنین نشان داد مهارتهای مقابلهای نقش واسطهای را در تأثیر بهزیستی معنوی بر کیفیت زندگی داوران فوتبال استان فارس دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، بهزیستی معنوی و همچنین مهارتهای مقابلهای از عوامل مهم و مکمل در توسعه و تقویت کیفیت زندگی کاری داوران فوتبال استان فارس میباشند. مسئولان و کمیته داوران باید دورههای توسعه حرفهای و کارگاههای مهارتهای مقابلهای را برای داوران برگزار کنند. همچنین، تشویق داوران به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و خیریه میتواند حس تعلق و هدفمندی آنها را تقویت کرده و به بهبود کیفیت زندگیشان کمک کند.
پژوهشی کاربردی
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
احمد مرادی؛ هادی باقری؛ ناهید داروغه عارفی
چکیده
هدف: سرپرستی توهینآمیز بهعنوان یکی از شکلهای بارز رهبری مخرب، مشکل اجتماعی پیچیدهای است که همواره در محیطهای کاری وجود داشته و میتواند هزینههای زیادی را به سازمان و کارکنان تحمیل کند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اشتیاق کارکنان ادارات ورزش و جوانان اجرا شد.
روششناسی: ...
بیشتر
هدف: سرپرستی توهینآمیز بهعنوان یکی از شکلهای بارز رهبری مخرب، مشکل اجتماعی پیچیدهای است که همواره در محیطهای کاری وجود داشته و میتواند هزینههای زیادی را به سازمان و کارکنان تحمیل کند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اشتیاق کارکنان ادارات ورزش و جوانان اجرا شد.
روششناسی: روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان دو استان چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد بودند که با استفاده از روش تمام شمار تعداد 106 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه استاندارد سرپرستی توهینآمیز تپر (2000)، اشتیاق کارکنان شاک و همکاران (2017) و رفتار شهروندی اورگان و کانوسکی (1996) بود. برای بررسی فرضیههای پژوهش از معادلات ساختاری و نرمافزارهای SPSS و Smart-PLS بهره برده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی و اشتیاق کاری تأثیر منفی و معناداری دارد. همچنین اشتیاق کاری بر رفتار شهروندی تأثیر مستقیم و معناداری دارد. بهعلاوه، نقش میانجی اشتیاق کاری در تأثیر سرپرستی توهینآمیز بر رفتار شهروندی تأیید شد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، رفتارهای تخریبی و توهینآمیزی که مدیران معمولاً با هدف فشار آوردن به کارکنان انجام میدهند تا آنها را وادار به تلاش بیشتر کنند، نه تنها انگیزه انجام وظایف اصلی را از افراد سلب میکند، بلکه با کاهش اشتیاق شغلی، رفتارهای داوطلبانه یا فرانقشی را نیز از بین میبرد. بنابراین، مدیران/سرپرستان باید از بروز چنین رفتارهای توهینآمیزی خودداری کنند.
مقاله مستقل
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
طهماسب شیروانی
چکیده
هدف: هدف از تحقیق حاضر تدوین الگوی اشتیاق شغلی کارکنان ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
روششناسی: روش تحقیق از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از تکنیک نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل اعضاء هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان آشنا با مدیریت منابع انسانی بودند. برای نمونهگیری از روش ...
بیشتر
هدف: هدف از تحقیق حاضر تدوین الگوی اشتیاق شغلی کارکنان ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
روششناسی: روش تحقیق از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از تکنیک نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل اعضاء هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و کارشناسان آشنا با مدیریت منابع انسانی بودند. برای نمونهگیری از روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی استفاده شد. برای جمعآوری دادهها از مصاحبههای نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای تاٌیید پایایی از روش بازآزمون و کدگذاری مجدد توسط محققین دیگر استفاده شد و پایایی میزان 88 درصد بدست آمد.
یافتهها: نتایج نشان داد در فرایند کدگذاری باز در مجموع تعداد 140 کد اولیه غیرتکراری ایجاد شد. این کدها بر اساس مشابهت موضوعی در قالب 16 مفهوم قرار گرفتند. سپس این مفاهیم در قالب الگوی پارادایمی مقوله قرار گرفت. این مفاهیم عبارتند از: شرایط علی (عوامل فردی، عوامل سازمانی)؛ شرایط زمینهای (عوامل شغلی)؛ عوامل مداخلهگر (شرایط محیطی و عوامل محدود کننده)؛ مقوله محوری (اشتیاق کاری، اشتیاق ذهنی، اشتیاق حمایتی و اشتیاق ارزشی) راهبردها (توانمندسازی و آموزش کارکنان، بهبود کیفیت زندگی کاری، توجه به سلامت و عدالت سازمانی و ارتقاء روابط کارکنان و مدیران) و پیامدها (توسعه فردی، توسعه سازمانی و توسعه فرا سازمانی).
نتیجهگیری: در صورتیکه سازمان به عوامل مؤثر و راهبردهای ارائه شده در الگوی تحقیق به اشتیاق شغلی کارکنان توجه داشته باشد، سازمانی خواهد بود که ماندگاری منابع انسانی در آن مشهود و دارای کارکنانی متعهد، وفادار و با عملکرد شغلی بهتر خواهد بود.
پژوهشی کاربردی
آینده پژوهی در منابع انسانی در ورزش
جمال روشن زاده؛ غلامرضا خاکساری؛ مجید سلیمانی؛ سیروس احمدی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان ایران طراحی گردید.
روششناسی: پژوهش حاضر ازجمله پژوشهای کیفی بود که بهصورت میدانی اجرا گردید. روش کیفی مورداستفاده در پژوهش حاضر از نوع داده بنیاد بود. مشارکتکنندگان در پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. مشارکتکنندگان در این ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان ایران طراحی گردید.
روششناسی: پژوهش حاضر ازجمله پژوشهای کیفی بود که بهصورت میدانی اجرا گردید. روش کیفی مورداستفاده در پژوهش حاضر از نوع داده بنیاد بود. مشارکتکنندگان در پژوهش حاضر شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. مشارکتکنندگان در این پژوهش با استفاده از نمونهگیری هدفمند و با رویکرد انتخاب نمونه همگون و درعینحال با رعایت حداکثر تنوع نمونهگیری شدند و تا رسیدن به اشباع نظری تعداد ۱۳ مصاحبه شکل گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادههای کیفی از کدگذاری با استفاده از روش گرانددتئوری نوع گلیزر به صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد جهت توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان فرایند بسترسازی، آموزش، استقرار، فرهنگسازی و تداوم وجود دارد که می بایستی به صورت مطلوبی عملیاتی گردد. همچنین نتایج نشان داد که توجه به برخی عوامل از جمله عوامل نظارتی و ترویجی نقش حمایتی اساسی در این فرآیند دارند که میتواند زمینه ساز توسعه مدیریت منابع انسانی الگوریتمی گردد.
نتیجهگیری: دراینبین عوامل ترویجی ازجمله شفافسازی، ابزارها و نظارت و ارزیابی و عوامل نظارتی ازجمله بانک اطلاعاتی، سیستم انگیزشی، تحول مدیریتی و تعالی درونی میتواند نقش حمایتی در مسیر توسعه منابع انسانی الگوریتمی در وزارت ورزش و جوانان داشته باشد.
پژوهش های بنیادی
مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
نادیا ذوالفقاری؛ رسول نظری؛ حسین پورسلطانی زرندی،
چکیده
هدف: حرفهای ایران به عنوان یک زمینه مهم و محوری جهت ارتقاء فرهنگ و ارتباطات کشور، با چالشهایی از جمله تبعیض انسانی و فرهنگی روبرو است. این چالشها نه تنها تأثیرگذار بر محیط ورزشگاهی و مدیریت تیمها هستند بلکه بر بازیکنان و هواداران نیز تأثیرگذارند.
روششناسی: در این مطالعه یک برنامهریزی سناریوی چندجانبه برای توسعه سناریوهای ...
بیشتر
هدف: حرفهای ایران به عنوان یک زمینه مهم و محوری جهت ارتقاء فرهنگ و ارتباطات کشور، با چالشهایی از جمله تبعیض انسانی و فرهنگی روبرو است. این چالشها نه تنها تأثیرگذار بر محیط ورزشگاهی و مدیریت تیمها هستند بلکه بر بازیکنان و هواداران نیز تأثیرگذارند.
روششناسی: در این مطالعه یک برنامهریزی سناریوی چندجانبه برای توسعه سناریوهای آینده مقابله با سبک مدیریت آپارتایدی در باشگاههای حرفهای ایران، با استفاده از نقطهنظرات ذینفعان در مورد روندها و عدمقطعیتهای حیاتی و برای ایجاد استراتژیهای اقداممحور، شکل گرفت. مشارکت کنندگان مطالعۀ تحلیلی و اکتشافی حاضر شامل 23 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی حرفهای ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری دادهها با مصاحبه و پرسشنامه باز صورت گرفت. تحلیل دادهها با الگوی شش مرحلهای سناریونگاری تلفیقی لیپتزیگ و رولندبرگر، صورت پذیرفت.
یافتهها: یافتهها و تحلیل 29 عامل اصلی بدست آمده، منجر به تولید دو عدمقطعیت کلیدی به نام های "أثیر سیاستهای دولتی و قوانین حقوقی بر مدیریت ورزشی" و "تأثیر تحریمها و نیازهای مالی بر مدیریت ورزشی" و چهار سناریو گردید. در نهایت استراتژی "انسجام ورزشی: تحقق عدالت و پایداری مالی" به عنوان استراتژی اصلی این مطالعه ارائه گردید.
نتیجهگیری: این استراتژی اذعان دارد که این انسجام به تقویت اعتماد بین اعضای جامعه ورزشی، ایجاد حس انصاف و عدالت در دسترسی به فرصتهای ورزشی، و افزایش پایداری مالی و عملکرد بهتر باشگاهها کمک میکند.
پژوهشی کاربردی
مدیریت منابع انسانی پایدار و مسئولیت پذیر در ورزش
میلاد شیخ حسینی؛ اکبر جابری؛ کوروش قهرمان تبریزی
چکیده
هدف: با توجّه به شیوع خشونت مجازی نسبت به ورزشکاران مشهور در سالهای اخیر، هدف این پژوهش شناسایی عوامل بروز خشونتهای مجازی نسبت به بازیکنان مشهور فوتبال بود.
روششناسی: این پژوهش کاربردی با استفاده از روش کیفی انجام شد. گردآوری دادهها با مرور ادبیات تحقیق و مصاحبههای نیمهساختارمند انجام شد. جامعه آماری شامل هوادارانی بود ...
بیشتر
هدف: با توجّه به شیوع خشونت مجازی نسبت به ورزشکاران مشهور در سالهای اخیر، هدف این پژوهش شناسایی عوامل بروز خشونتهای مجازی نسبت به بازیکنان مشهور فوتبال بود.
روششناسی: این پژوهش کاربردی با استفاده از روش کیفی انجام شد. گردآوری دادهها با مرور ادبیات تحقیق و مصاحبههای نیمهساختارمند انجام شد. جامعه آماری شامل هوادارانی بود که تجربة فعالیت در شبکههای اجتماعی را داشتند. مشارکت-کنندگان در تحقیق 14 نفر بودند که به صورت هدفمند و بر مبنای اشباع نظری مورد مصاحبه قرار گرفتند. روایی و پایایی دادهها بر اساس معیار پیشنهادی گوبا و لینکلن (قابلیت اعتبار، قابلیت تأیید، قابلیت اطمینان، و قابلیت انتقال) به تأیید رسید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد عوامل مدیریتی، عوامل فنی و رفتارهای غیرحرفهای از دلایل ورزشی و عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل جغرافیایی، قوانین و مقررات و عوامل رسانهای از دلایل محیطی و عوامل شخصیتی و عوامل روانی از دلایل فردی بروز خشونتهای مجازی نسبت به بازیکنان مشهور فوتبال بودند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، بروز خشونت مجازی را میتوان نتیجة مجموعهای از عوامل مختلف ورزشی، محیطی و شخصیتی تعریف کرد که پیشگیری از این پدیده نیازمند یک نگاه جامع و فرابخشی در نهادها و متولیان امر میباشد. با توجه به تنوع و چندبعدی بودن دلایل بروز خشونت مجازی، انسجام و هماهنگی نهادهای مختلف متوّلی ورزش و فرهنگ در کشور میتواند شرایط تغییر و تعدیل فضای خشونت در فضای مجازی را فراهم نماید.
طرح پژوهشی
مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
مهرداد محرم زاده؛ محمد زارع آبندانسری؛ طیبه یانپی؛ حامد خیرالهی میدانی
چکیده
هدف: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخلفات مالی سبب آسیبرساندن به برند باشگاهها میشود و میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی و نارضایتی هواداران و چالشهای مرتبط با منابع انسانی شود. بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال آن است که چه راهکارهایی سبب بهبود شفافیت و کاهش تخلفات ...
بیشتر
هدف: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخلفات مالی سبب آسیبرساندن به برند باشگاهها میشود و میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی و نارضایتی هواداران و چالشهای مرتبط با منابع انسانی شود. بنابراین، پژوهش حاضر به دنبال آن است که چه راهکارهایی سبب بهبود شفافیت و کاهش تخلفات مالی مدیران باشگاههای فوتبال لیگ برتر خلیج فارس میشوند.
روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی میباشد و به روش کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. جامعه شرکتکننده در پژوهش شامل: خبرگان مرتبط با موضوع بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمهساختاریافته با پرسشهای باز بود و مراحل تجزیهوتحلیل اطلاعات در نرمافزار مکس کیودیای نسخه 2020 انجام شد. بهمنظور معتبرسازی نهایی پژوهش از معیارهای اعتبار، انتقالپذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری استفاده شد.
یافتهها: باتجزیهوتحلیل اطلاعات؛ شناسایی راهکارهای موثر در کاهش تخلفات مالی مدیران باشگاههای فوتبال لیگ برتر خلیج فارس، شامل: 89 مضمون فرعی در قالب 6 مضمون اصلی: گزارشدهی هوشمند، نظارت قانونی فدراسیون، مشارکت هواداران و رسانهها، توسعه فناوری در مدیریت مالی، اصلاح ساختار مدیریتی باشگاه و پیشگیری از فساد در قراردادها میباشد.
نتیجهگیری: کاهش تخلفات مالی در باشگاههای فوتبال ایران نیازمند اجرای مجموعهای از اصلاحات ساختاری، مدیریتی و قانونی است؛ که مهمترین آنها شامل بهبود شفافیت مالی و حسابرسی مستقل، اصلاح ساختارهای مدیریتی و تقویت حکمرانی مالی، اجرای قوانین سختگیرانه در تخصیص منابع مالی، مشارکت نهادهای نظارتی بینالمللی و تقویت مکانیزمهای گزارشدهی تخلفات مالی میباشد.
پژوهشی کاربردی
پیامدهای نگرشی منابع انسانی در ورزش مانند، رضایت شغلی، تعهد شغلی و سازمانی و ...
داود نصر اصفهانی؛ مهران حق پرست؛ نرگس رفیعی
چکیده
هدف این پژوهش تحلیل تفاوتهای ارزشهای کاری در نسل های مختلف نیروی انسانی در ورزش اصفهان بود.
این تحقیق بهصورت کیفی و با استراتژی گراندد تئوری و رویکرد ساخت گرای چارمز، انجام شد. جامعه پژوهش شامل 15 نفر از متخصصان منابع انسانی شامل مدیران و معاونین اداره کل ورزش و جوانان، مدیران هیات های ورزشی، و اعضای هیات علمی دانشگاه های استان ...
بیشتر
هدف این پژوهش تحلیل تفاوتهای ارزشهای کاری در نسل های مختلف نیروی انسانی در ورزش اصفهان بود.
این تحقیق بهصورت کیفی و با استراتژی گراندد تئوری و رویکرد ساخت گرای چارمز، انجام شد. جامعه پژوهش شامل 15 نفر از متخصصان منابع انسانی شامل مدیران و معاونین اداره کل ورزش و جوانان، مدیران هیات های ورزشی، و اعضای هیات علمی دانشگاه های استان اصفهان بود که بهصورت هدفمند انتخاب شدند. دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته تا حد اشباع نظری جمعآوری و در سه مرحله شامل کدگذاری اولیه، متمرکز، محوری تحلیل شدند.
بعد از کدگذاری، 203 کد اولیه، 32 کد متمرکز و 12 کد محوری شناسایی شد. نتایج نشان داد که تفاوتهای نسلی در نیروی انسانی ورزش اصفهان در محورهایی نظیر سرمایه انسانی، جامعه شناختی، سطح دانش، سبک رهبری، مهارت، روان شناختی، ماهیت زندگی و کار، دیدگاه سیاسی، اقتصادی، فرهنگ سازمانی، نگرش قانونی و آموزشی تأثیرات قابلتوجهی دارند. نسلهای قدیمیتر به امنیت شغلی، تعهد و وفاداری تأکید دارند، در حالی که نسلهای جدیدتر به انعطافپذیری، کار تیمی و بهرهگیری از فناوریهای نوین تمایل بیشتری دارند. این تفاوتها میتوانند چالشها و فرصتهایی برای مدیریت منابع انسانی ایجاد کنند.
این پژوهش نشان داد که تطبیق سیاستهای مدیریتی با نیازها و ویژگیهای نسلی میتواند به بهبود تعاملات، کاهش تعارضات و ارتقاء بهرهوری در سازمانهای ورزشی منجر شود. پیشنهاد میشود مدیران از مدل ارائهشده برای طراحی برنامههای آموزشی، سیاستهای انگیزشی و تقویت تعاملات میاننسلی بهرهگیرند. این تحقیق بهدلیل محدودیت جامعه پژوهش و روش کیفی، پیشنهاداتی برای گسترش و تعمیمپذیری در تحقیقات آتی ارائه میدهد.
مقالات مروری
مدیریت استعداد و رهبری در منابع انسانی در ورزش
مهری پویندهکیا؛ مهرزاد حمیدی؛ ژاله معماری؛ فریبا عسکریان
چکیده
هدف: جهانی شدن و افزایش مهاجرت ورزشکاران به لیگهای مختلف از پدیدهای مهم در ورزش حرفهای هستند که اثرات قابلتوجهی بر توسعه استعدادها دارند. این پژوهش به بررسی آثار جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه بر فرصتهای توسعه استعدادهای بومی میپردازد.
روششناسی: این مطالعه با استفاده از روش کیفی مرور دامنهای بر اساس چارچوب پنج ...
بیشتر
هدف: جهانی شدن و افزایش مهاجرت ورزشکاران به لیگهای مختلف از پدیدهای مهم در ورزش حرفهای هستند که اثرات قابلتوجهی بر توسعه استعدادها دارند. این پژوهش به بررسی آثار جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه بر فرصتهای توسعه استعدادهای بومی میپردازد.
روششناسی: این مطالعه با استفاده از روش کیفی مرور دامنهای بر اساس چارچوب پنج مرحلهای آرکسی و اومالی (2005) انجام شده است. دادههای پژوهش از 16 مقاله علمی و 2 فصل کتاب استخراج گردیده است. این دادهها با استفاده از نرمافزار ATLAS.ti 24 دستهبندی و تحلیل گردید.
یافتهها: جهانی شدن منجر به افزایش مهاجرت ورزشکاران شده و پیامدهای مثبت و منفی را بر کشورهای مبدا و کشورهای مقصد. دارد. مهاجرت ورزشکاران نیز اثراتی بر فرصتهای رشد و توسعه استعدادهای بومی دارد. نهادهای حاکم استراتژیهای حمایتی و برونسپاری را برای حمایت از استعدادهای بومی تدوین کردهاند. استراتژیهای حمایتی شامل الزامات قانونی، اجرای برنامههای رشد و پرورش استعدادها، سرمایهگذاری باشگاهها و آکادمیها، توسعه لیگها، توسعه آکادمیها و برنامههای حمایتی میباشد.
نتیجهگیری: جهانی شدن و مهاجرت ورزشکاران نخبه شرایط جدیدی را برای توسعه استعدادهای بومی فراهم کرده است که همزمان فرصتها و چالشهایی به دنبال دارد. سازمانهای ورزشی ملی باید رویکردهای خود را به طور جدی بازنگری کنند و استراتژیهایی همراستا با نیازهای محلی و جهانی را تدوین نمایند که هم از مزایای جهانی شدن بهرهبرداری کرده و هم از معایب آن جلوگیری نمایند. این فرآیند نیازمند همکاریهای بینالمللی، سرمایهگذاری در زیرساختهای بومی و توسعه برنامههای استعدادیابی است.
پژوهشی کاربردی
فناوریهای نوین و شبکههای اجتماعی و توسعه منابع انسانی در ورزش
مریم حسینی عسگرآبادی؛ مسعود دارابی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش شناسایی شاخصهای پایداری هوشمند در سازمانهای ورزشی است که با تمرکز بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی و تحول سازمانی انجام میشود.
روش شناسی: پژوهش حاصر از نوع مطالعات کیفی و با استفاده از روش دادهبنیاد و رویکرد ساختگرای چارمز انجام شد. دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته با مدیران و کارشناسان منابع ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش شناسایی شاخصهای پایداری هوشمند در سازمانهای ورزشی است که با تمرکز بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی و تحول سازمانی انجام میشود.
روش شناسی: پژوهش حاصر از نوع مطالعات کیفی و با استفاده از روش دادهبنیاد و رویکرد ساختگرای چارمز انجام شد. دادهها از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته با مدیران و کارشناسان منابع انسانی در ادارات ورزش و جوانان کشور جمعآوری شد و نمونهگیری نظری با روش اشباع نظری (14 نفر) انجام گردید.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که شاخصهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمانهای ورزشی شامل برنامهریزی استراتژیک، جذب و توسعه استعدادها، ارزیابی عملکرد و ایجاد انگیزه برای حفظ منابع انسانی است. تحول سازمانی از طریق ساختار نوآورانه، توانمندسازی کارکنان، مدیریت تغییر و افزایش همکاریهای بینسازمانی حاصل میشود. پایداری هوشمند با تمرکز بر فرهنگ سازمانی پایدار، نوآوری در استراتژیهای پایداری، تأمین منابع و مشارکت در طرحهای اجتماعی تقویت میشود.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق نشان داد که یکپارچگی بین مدیریت استراتژیک منابع انسانی، تحول سازمانی و پایداری هوشمند، موجب ارتقای عملکرد، انعطافپذیری و تابآوری سازمانهای ورزشی میشود. این همافزایی، زمینهساز توسعه پایدار و تحقق اهداف بلندمدت در محیطهای پیچیده و رقابتی است.
پژوهشی کاربردی
مدیریت راهبردی منابع انسانی در ورزش
زهرا اصغری؛ محسن صادقی
چکیده
هدف: تحقیق حاضر با هدف تبیین نقش رسانههای ورزشی در مدیریت منابع انسانی بینالمللی در ورزش ایران انجام شد.
روششناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و کیفی است که با استراتژی تحلیل مضمون با رویکرد آتراید-استیرلینگ (2001) انجام شد. مشارکتکنندگان پژوهش اساتید دانشگاهی مدیریت ورزشی و مدیریت منابع انسانی، فعالان در حوزه رسانههای ورزشی که ...
بیشتر
هدف: تحقیق حاضر با هدف تبیین نقش رسانههای ورزشی در مدیریت منابع انسانی بینالمللی در ورزش ایران انجام شد.
روششناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و کیفی است که با استراتژی تحلیل مضمون با رویکرد آتراید-استیرلینگ (2001) انجام شد. مشارکتکنندگان پژوهش اساتید دانشگاهی مدیریت ورزشی و مدیریت منابع انسانی، فعالان در حوزه رسانههای ورزشی که در مدیریت منابع انسانی تخصص دارند، رؤسای فدراسیونهای ورزشی و ورزشکاران بینالمللی خبره ایرانی بودند که با استفاده از روش هدفمند و گلولهبرفی و با در نظر گرفتن اصل اشباع نظری، 19 نفر از آنان انتخاب و در مصاحبه نیمه ساختار یافتهای شرکت داده شدند که نتایج مربوط به پایایی بازآزمون آن 91/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از روش تحلیل مضمون با رویکرد آتراید-استرلینگ (2001) استفاده شد و مضامین پایه، سازماندهنده و فراگیر شناسایی شدند.
یافتهها: نقش رسانههای ورزشی در مدیریت منابع انسانی بینالمللی در ورزش در سه مضمون تأمین منابع انسانی بینالمللی (شناسایی، جذب و بکارگیری، یادگیری حقوقی و بهبود در ثبت قراردادها)، نگهداشت منابع انسانی بینالمللی (آموزش و توسعه، بهبود ارتباطات، افزایش انگیزه و تشویق و تأمین مالی) و کنترل و ارزیابی منابع انسانی بینالمللی (بهبود ارزیابی عملکرد و کاهش هزینههای کنترل) شناسایی شدند.
نتیجهگیری: مدیران ورزش کشور میتوانند از رسانههای ورزشی در شناسایی، جذب و بکارگیری، نگهداشت و ارزیابی عملکرد منابع انسانی بینالمللی استفاده کنند.
مقاله مستقل
مدیریت منابع انسانی در ورزش شامل کارکنان حقوق بگیر، نیروهای داوطلب و مشتریان
مینا کمال زارع؛ محسن باقریان فرح آّبادی؛ علی اصغر دورودیان؛ حبیب هنری
چکیده
هدف: تحقیق حاضر باهدف شناسایی و طراحی فرایند اسطورگی تا ثبات اسطورگی در ورزشکاران انجام گرفت.
روش شناسی: روش تحقیق حاضر آمیخته بود. نمونه آماری بخش کیفی شامل متخصصان آگاه به موضوع تحقیق بودند. بهمنظور شناسایی این نمونهها، از روش نمونهگیری هدفمند استفاده گردید. این نمونهگیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و درنهایت تعداد 19 ...
بیشتر
هدف: تحقیق حاضر باهدف شناسایی و طراحی فرایند اسطورگی تا ثبات اسطورگی در ورزشکاران انجام گرفت.
روش شناسی: روش تحقیق حاضر آمیخته بود. نمونه آماری بخش کیفی شامل متخصصان آگاه به موضوع تحقیق بودند. بهمنظور شناسایی این نمونهها، از روش نمونهگیری هدفمند استفاده گردید. این نمونهگیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و درنهایت تعداد 19 نفر بهعنوان نمونه در بخش کیفی مشخص گردیدند. همچنین جامعه آماری تحقیق حاضر در بخش کمی شامل مربیان، معلمان ورزش، خانوادهها، ورزشکاران، هواداران و عموم مردم جامعه ورزش بود. ابزار جمعآوری دادهها در تحقیق حاضر شامل پرسشنامه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته میباشد. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادههای تحقیق حاضر از کدگذاری و همچنین آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. کلیه روند تجزیهوتحلیل دادههای تحقیق حاضر در نرمافزارهای SPSS، PLS و Maxqda انجام شد.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که فرایند ظهور اسطورگی تا ثبات اسطورگی مؤلفههایی ازجمله نگهداشت، نمادسازی، تثبیت اسطورگی، اسطوره زنده، اسطوره فوتشده، تخریب، تردید و پایان اسطورگی وجود دارد که با توجه به روابط مشخص گردید که نگهداشت بر نمادسازی تأثیر معناداری به میزان ۸۸۶/۰ دارد و نمادسازی بر تثبیت اسطورگی تأثیر معناداری به میزان ۸۹۶/۰ دارد. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که تثبیت اسطورگی بر اسطوره زنده تأثیر معناداری به میزان ۹۳۹/۰ دارد و تثبیت اسطورگی بر اسطوره مرده تأثیر معناداری به میزان ۴۸۷/۰ دارد. به عبارتی توجه به مؤلفههای شناساییشده نقش مهمی در جهت دستیابی به اثبات اسطورگی ورزشکاران دارد.